Το Ζάρκο τιμά τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου οι εορταστικές εκδηλώσεις στην φερώνυμη Ιερά Μονή του Ζάρκου

Μετά από δυο χρόνια πανδημίας, το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Ζάρκο, άνοιξε τις πύλες του στους πιστούς για να εορτάσει την μνήμη του Αγίου που τιμάται στις 8 Μαΐου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις, ξεκίνησαν την παραμονή της εορτής, υπό την παρουσία πλήθους κόσμου που έσπευσε να τιμήσει την μνήμη του Αγίου.

Όπως κατέγραψε αποκλειστικά η «KriniLive.gr» την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Αχίλλειο με έντονη αναφορά στο Βίο του Αγίου, που αποτέλεσε τον Επιστήθιο φίλο του Χριστού.

Αναφορά εξάλλου έγινε και στο πλούσιο πνευματικό έργο που επιτελεί το μοναστήρι, που αποτελεί φάρο, για τις ψυχές των πιστών που καταφτάνουν από κάθε γωνιά του νομού και της Θεσσαλίας ευρύτερα για να προσκυνήσουν.

Η σημερινή ημέρα υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το μοναστήρι εορτάζει πανηγυρικά μετά από δυο χρόνια πανδημίας. Τα δυο προηγούμενα έτη, ο εορτασμός διεξαγόταν από την αδελφότητα σε άκρως στενό κύκλο εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Πλέον έρχεται να συνεχίσει το λειτουργικό έργο που ξεκίνησε προ 25ετιας περίπου, με την ολοκλήρωση των έργων αναστήλωσης και της επισήμου λειτουργίας του.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν σήμερα Κυριακή ανήμερα της εορτής, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτωνος, ο οποίος τις τελευταίες μέρες βρίσκεται στη Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, ευγενώς προσκληθείς του Σεβασιωτάτου Μητροπολίτη, κ.κ. Χρυσοστόμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.