Το Ζάρκο θέλει προοδευτικές αλλαγές και γυναίκα δήμαρχο

Η επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ο Τόπος μας Αύριο – Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Παράταξη» Ελένη Χαλβατζά κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ολόκληρο χωριό στην πλατεία του Ζάρκου

Η Ελένη Χαλβατζά, υποψήφια δήμαρχος Φαρκαδόνας και επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Ο Τόπος μας Αύριο – Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Παράταξη» πέτυχε το στόχο της, το βράδυ της Δευτέρας. Κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ολόκληρο χωριό στην πλατεία για ακούσει την ομιλία της και να πληροφορηθεί το πρόγραμμα και τις θέσεις του συνδυασμού της. Κατάφερε να ενώσει όλο το χώρο της κεντροαριστεράς, στέλνοντας σαφές μήνυμα, αυτό της προοδευτικής αλλαγής του τόπου και των υγειών δημοκρατικών δυνάμεων.

Η Ελένη Χαλβατζά μίλησε σε μια δυναμική συγκέντρωση που διεξήχθη στο Ζάρκο και να κεντρίσει τα βλέμματα ενός μεγάλου αριθμού κατοίκων. Λίγο πριν περιόδευσε και μίλησε στην Πηνειάδα, λαμβάνοντας κι από εκεί το μήνυμα της νίκης και της αλλαγής.

Η κα Χαλβατζά στην ομιλία της αναφέρθηκε στο πλάνο για την επόμενη τετραετία, μίλησε για τα πολλά και άλυτα προβλήματα που ταλανίζουν το Ζάρκο κι έχουν, ως συνέπεια το χωριό να πάσχει ακόμη και από τη μη αντιμετώπιση των μικρών – καθημερινών προβλημάτων. Ισχυρίστηκε ότι το χωριό του Ζάρκου, όπως και τα υπόλοιπα του Δήμου Φαρκαδόνας, κρύβουν πολλά και διαφορετικά πλεονεκτήματα, τα οποία, όμως μένουν στην αφάνεια, γιατί πλέον χάθηκε το ενδιαφέρον  από τη Δημοτική Αρχή.

Ταυτόχρονα επικέντρωσε το ενδιαφέρον σε έργα που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του χωριού ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε θέματα που σχετίζονται με τον πρωτογενή τομέα, και τις δράσεις – πρωτοβουλίες που θα πρέπει να αναπτυχθούν για την αναζωογόνηση του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου, που με την κατάλληλη ενημέρωση και πληροφόρηση μπορεί αν ακολουθήσει ένα νέο αγροτοκτηνοτροφικό μοντέλο.

Αναφορά έγινε και στις παρεμβάσεις που θα πρέπει να αναπτυχτούν για την στήριξη και ενίσχυση της νεολαίας, η οποία λόγω της τοπικής και κεντρικής αδιαφορίας μαραζώνει και αναγκάζεται να αποχωρήσει από τα χωριά μας.

Η κα Χαλβατζά καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος κόσμου που έσπευσε να την παρακολουθήσει και να την μεταφέρει το μήνυμα της νίκης την ερχόμενη Κυριακή.