Το SmartTimetable περιοδεύει στη Θεσσαλία

Το έξυπνο πρόγραμμα της Φιλοθέης Χαλβατζά και του Σωκράτη Καρκάλα στα σχολεία της Θεσσαλίας

Η εφαρμογή SmartTimetable «Βρες το πρόγραμμα της ημέρας», που ανέπτυξαν Θεσσαλοί επιστήμονες και συγκεκριμένα δυο δικά μας παιδιά, η Φιλοθέη Χαλβατζά και Σωκράτης Καρκάλας, θα κάνει το γύρο όλων των σχολείων της Θεσσαλίας. Δυο νέοι επιστήμονες, οι οποίοι ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες και την Πληροφορική και πραγματικά προσφέρουν στην εκπαιδευτική κοινότητα της Θεσσαλίας τα μέγιστα, σε εποχές αρκετά δύσκολες μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Το έξυπνο, δωρεάν και χρήσιμο ψηφιακό εργαλείο για τη νέα σχολική πραγματικότητα που καλούνται να διαχειριστούν μαθητές και εκπαιδευτικοί, προστίθεται στο οπλοστάσιο της Task Force Covid-19, της Ομάδας Κρούσης που συγκρότησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοιού στην εκπαίδευση, την κοινωνία, την οικονομία και την υγεία.
Όπως είχε παρουσιάσει σε ρεπορτάζ προσφάτως η «ΚΡΗΝΗ LIVE» πρόκειται για την εφαρμογή SmartTimetable «Βρες το πρόγραμμα της ημέρας», που ανέπτυξαν οι δυο νέοι επιστήμονες, με σκοπό να απλουστεύσουν τη σύνδεση μεταξύ μαθητών και δασκάλων κατά τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Η εφαρμογή δίνει πρόσβαση στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα του σχολείου και επιτρέπει στους μαθητές να συνδεθούν πολύ εύκολα στις διαδικτυακές τάξεις των εκπαιδευτικών. Διατίθεται στα σχολεία όλων των βαθμίδων χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την δωρεάν προσφορά της εταιρείας Simple (Simple).Simple

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται πιλοτικά στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας και στο 18ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου με θετικά αποτελέσματα.
«Θέλω να ευχαριστήσω» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός «τους Θεσσαλούς επιστήμονες Φιλοθέη Χαλβατζά και Σωκράτη Καρκάλα για το αίσθημα προσφοράς τους προς την εκπαιδευτική κοινότητα και που εμπιστεύτηκαν την δημιουργία τους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με την προσφορά τους δείχνουν έμπρακτα έναν αυτοματισμό συνεργειών που οδηγεί σε άμεσα και δραστικά αποτελέσματα προς όφελος των πολλών. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας προσθέτει ένα ακόμη χρήσιμο εργαλείο στην Ψηφιακή Περιφέρεια, σε μια εποχή που χτίζεται το διαδικτυακό σχολείο και η τηλεκπαίδευση. Το SmartTimetable, θα δοθεί δωρεάν σε όλες τα σχολεία της Θεσσαλίας. Ήρθαμε σε συνεννόηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Γιώργο Δοδοντσάκη και η εφαρμογή είναι στη διάθεση όλων των σχολικών μονάδων, καθηγητών και μαθητών, δωρεάν».
Η εφαρμογή φιλοξενείται στην ιστοσελίδα:
https://simple-lab.gr/projects/smarttimetable/ και συνοδεύεται από λεπτομερείς επεξηγηματικές οδηγίες “εγκατάστασης” και χρήσης.

KRINI LIVE