Το Σάββατο παρουσιάζεται το βιβλίο «1919-1922 Στους δρόμους του πολέμου και της καταστροφής…»

Αναφορά στην αιματηρή ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφή μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου που θα παρουσιαστεί το Σάββατο 14 Ιανουαρίου στις 6:30 μμ στο μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα. Το βιβλίο τιτλοφορείται «1919-1922 Στους δρόμους του πολέμου και της καταστροφής…Απεσταλμένοι των Ισχυρών, για τη Μεγάλη Ιδέα…Κείμενα για τη Μικρασιατική Εκστρατεία και την προσφυγιά». Θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση που διοργανώνουν οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών και οι εκδόσεις “Εκτός των Τειχών”. Για το περιεχόμενο του βιβλίου, αλλά και γενικότερα για τα ζητήματα και τα διδάγματα της πιο αιματηρής ίσως σελίδας της ελληνικής ιστορίας θα μιλήσουν οι:

Αθανασία Τσιοτινού, Φιλόλογος, Διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων «Γιώργος Σεφέρης», Δημήτρης Παυλίδης και Κώστας Βλαχόπουλος, επιμελητές της έκδοσης

Κώστας Μιχαλάκης, μέλος της συγγραφικής ομάδας.

Παίρνοντας αφορμή από τα εκατοντάχρονα της Μικρασιατικής Καταστροφής, το βιβλίο αυτό επιχειρεί να προσεγγίσει όσα έγιναν στα πεδία των μαχών, στις κατεστραμμένες πόλεις και χωριά της Μικρασίας, στα καραβάνια των ξεριζωμένων και στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων, όπου οι Μεγάλες Δυνάμεις έπαιξαν τις τύχες χωρών και λαών, με τη συνεργασία των πρόθυμων, μωροφιλόδοξων αστικών τάξεων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.