Το πρώτο αγροτικό συλλαλητήριο προετοιμάζουν οι αγρότες Τρίκαλα

Συντονίζονται και βρίσκονται κυριολεκτικά μια ανάσα πριν την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων και οι αγρότες των Τρικάλων, διεκδικώντας λύσεις στα αυξημένα προβλήματα που έχουν μπροστά τους.

Χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών προϊόντων με επίκεντρο το βαμβάκι, αυξημένο κόστος παραγωγής, αλλά και υψηλές τιμές σε ενέργεια και καύσιμα, πυροδοτούν το κλίμα μεταξύ των αγροτών που ετοιμάζονται να απαντήσουν δυναμικά.

Το ερχόμενο Σάββατο μάλιστα 17 Δεκεμβρίου διοργανώνουν στα Τρίκαλα συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου των Τρικάλων στις 12:30 το μεσημέρι με προ συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην περιοχή της Μπάρας.

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων “Η Άνοιξη” καλεί όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να συμμετέχουν μαζικά, με τα τρακτέρ τους στο συλλαλητήριο προκειμένου να αναδειχτούν τα προβλήματα που βιώνουν αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Μέχρι την διοργάνωση του συλλαλητηρίου αγροτοσυνδικαλιστές της «Άνοιξης» θα περιοδεύσουν στα χωριά προκειμένου να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους και απευθύνοντας κάλεσμα για κάθοδο στις κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα θα επισκεφτούν: Δευτέρα 12/12, 19:00 μ.μ. το Μικρό Κεφαλόβρυσο, Τρίτη 13/12, 20:00 μ.μ. τη Φήκη, Τετάρτη 14/12, 19:00 μ.μ. το Μεγαλοχώρι, Πέμπτη 5/12, 20:00 μ.μ. τη Νομή και Παρασκευή 16/12, 20:00 μ.μ. το Ζάρκο.

Οι αγρότες με τις κινητοποιήσεις διεκδικούν:

— Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια.

— Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

— Αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος.

— Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.