Το ΠΑΣΟΚ άλλοτε…και το αποδυναμωμένο ΠΑΣΟΚ σήμερα…

Μπορεί τα προηγούμενα χρόνια βαδίζοντας προς τις εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝ.ΑΛ. αργότερα και εκ νέου ΠΑΣΟΚ σήμερα, η περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας να εκπροσωπούνταν από ένα υποψήφιο βουλευτή, ο οποίος διεκδικούσε την είσοδό του στην Βουλή.

Αρχικά προ δεκαετίας την είσοδο του στην Ελληνική Βουλή με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ είχε διεκδικήσει ο Χρήστος Γατσέλης, αγρότης. Ένα αξιόλογο πρόσωπο, με ισχυρή πολιτική άποψη, το οποίο συγκαταλεγόταν στα σημαντικά στελέχη του κόμματος, αποτελώντας συνεργάτη ισχυρών πολιτικών προσώπων. Λίγα χρόνια αργότερα και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο του κόμματος ήρθε να συγκαταλεχτεί ο Οιχαλιώτης πρώην αυτοδιοικητικός και κτηνοτρόφος στο επάγγελμα, κ. Δημήτρης Καϊμάς.

Ωστόσο σήμερα μετά και την χθεσινή ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, μεταξύ των 5 από τους 6 υποψηφίους δεν βλέπουμε την συμμετοχή κάποιου Φαρκαδόνιου, υποψηφίου βουλευτή.

Αλήθεια τι να συμβαίνει και μια περιοχή, προοδευτική, όπως ισχυρίζονται κάποιοι σύντροφοι δεν έχει εκπροσώπηση στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ;

Μήπως οι καλές και δυνατές εποχές για το ΠΑΣΟΚ έχουν εξανεμιστεί για τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και οι υποστηρικτές του, πλέον εγκατέλειψαν μεταπηδώντας σε άλλους προοδευτικούς χώρους, όπως του ΣΥΡΙΖΑ;

Κατά τα φαινόμενα ναι. Γιατί η άλλοτε δυναμική του ΠΑΣΟΚ πλέον έχει «ξεφτίσει». Και είναι ορατό το γεγονός τόσο στην περιοχή της Φαρκαδόνας, όσο και ευρύτερα. Οι εποχές που τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ εκτοξευόταν στα ύψη, έφυγαν ανεπιστρεπτί και μαζί τους και οι σύντροφοι που αποφάσισαν να αλλάξουν μονοπάτι, γυρίζοντας την πλάτη στο παλιό και επιλέγοντας το καινούργιο, που έφερε και φέρνει και θα φέρει την αλλαγή που αναζητά ο προοδευτικός πολίτης….


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *