Το Γριζάνο υποδέχεται σήμερα στις 8 το απόγευμα την Παναγία Ελπίς των Χριστιανών

Η Εικόνα του 17ου αιώνα και συγκεκριμένα του 1748 βρισκόταν φυλασσόταν στο Ναό του Αγίου Νικολάου και μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη για να συντηρηθεί και επιστρέφει στη βάση της

«Η των απελπισμένων μόνη ελπίς, και των πολεμουμένων βοήθεια»…Η παρηγοριά των κατοίκων του Γριζάνου που έσπευδαν σε κάθε δύσκολη στιγμή να την ζητήσουν βοήθεια, ικετεύοντας και στις ευχάριστες στιγμές να την ευχαριστήσουν, προσκυνώντας την Αγία Εικόνα της.

Ο λόγος για την παλαιά Εικόνα της Παναγίας της Ελπίς των Χριστιανών της Γριζανιώτισσας, που βρισκόταν εντός του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Γριζάνου. Η Εικόνα χρονολογείται περί τα 1748, σύμφωνα με την επιγραφή της. Λόγω των αιώνων η Ιερή Εικόνα παρουσίαζε διάφορα προβλήματα, τα οποία έκριναν αναγκαία την συντήρηση της. Το εκκλησιαστικό συμβούλιο αποφάσισε να μεταφέρει την Εικόνα στη Θεσσαλονίκη σε ειδικούς συντηρητές και πλέον οι εργασίες ολοκληρώθηκαν. Η Εικόνα θα επιστρέψει στην βάση της την 1η Ιουλίου και συγκεκριμένα στο Ναό του Αγίου Νικολάου.

Η υποδοχή της Εικόνας θα γίνει την Πέμπτη 1η Ιουλίου στις 8:00 το απόγευμα στην πλατεία του χωριού, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Λίγο αργότερα με πομπή θα κατευθυνθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου για να ακολουθήσει η Δέηση και ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Την Παρασκευή 2 Ιουλίου το πρωί θα τελεστή η Θεία Λειτουργία ενώ το απόγευμα στις 7:30 μ.μ. η Ιερά Παράκληση.

Το απόγευμα της υποδοχής θα προσφερθεί η παραδοσιακή φιλοξενία, προσφορά κτηνοτρόφων και κατοίκων του χωριού.