Το δρόμο που χάραξε ο Αντιπεριφερειάρχης ακολούθησαν οι δύο Μητροπολίτες των Τρικάλων

Οι κ.κ. Χρυσόστομος και Θεόκλητος ακολούθησαν τα βήματα του κ. Χρήστου Μιχαλάκη και προσέφεραν τους μισθούς τους στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για τον κορονοϊό

Ολοένα και περισσότεροι φορείς του νομού μας σπεύδουν να προσφέρουν μέρος ή ολόκληρο το μισθό τους για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Την αρχή έκανε πρώτος, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος προσέφερε το ήμισυ του μισθού για δυο μήνες στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων ως ελάχιστη πράξη αναγνώρισης, αλλά και ενίσχυσης της μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μετά τον κ. Μιχαλάκη ακολούθησαν πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί ενώ στα βήματα του Χρ. Μιχαλάκη πορεύτηκαν και οι δυο Μητροπολίτες των Μητροπόλεων που λειτουργούν στο νομό Τρικάλων.

Μετά από την προτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία καλούσε με εγκύκλιό της όλους τους ιεράρχες να δώσουν από έναν μηνιαίο μισθό για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αρκετοί είναι οι μητροπολίτες που ανταποκρίθηκαν αμέσως στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ήδη με επιστολή του ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων Κωνσταντίνος Γρηγορίου και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ευχαριστούν θερμά τους δύο μητροπολίτες του Νομού, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο και Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο, για την ευγενή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση «χειρονομία της καταβολής ενός μηνιαίου μισθού τους για την ενίσχυση της λειτουργίας του Νοσοκομείου Τρικάλων».

Κλείνοντας την ευχαριστήρια επιστολή τους ο πρόεδρος και τα μέλη του Νοσοκομείου Τρικάλων εύχονται στους δυο μητροπολίτες «ο Θεός να τους δίνει δύναμη και λαμπρή ποιμαντορία».

KRINI LIVE