«Το δώρο της παπλωματούς» στο Δημ. Σχ. Ζάρκου

Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2019 οι μαθητές των Α΄και Β΄τάξεων του Δ. Σχ. Ζάρκου με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις κ.κ Κύρκου Αικατερίνη, Τριανταφύλλου Ζωή και Σανιδά Ανθή παρουσίασαν μία χριστουγεννιάτικη ιστορία με όμορφα και ουσιαστικά μηνύματα για την αξία της αλληλεγγύης, της αγάπης και της προσφοράς ! Η Παπλωματού είναι μια κοπέλα που ζει πλουσιοπάροχα σε ένα παλάτι αλλά νιώθει παρά όλες τις ανέσεις που έχει ότι κάτι της λείπει. Θέλει να φύγει από το παλάτι για να γνωρίσει τον κόσμο. Όμως οι γέροντες έχουν τρομοκρατήσει όλους τους υπηκόους ότι εκεί έξω υπάρχει ένα τέρας και κανείς δεν τολμάει να φύγει. Όμως η Παπλωματού το επιχειρεί και ανακαλύπτει ότι το μόνο “τέρας” που υπάρχει είναι η φτώχεια! Όταν επιστρέφει στο παλάτι θα το βάλει σκοπό της ζωής της να βοηθήσει τους ανθρώπους εκεί έξω. Έτσι λοιπόν αποφασίζει να εγκαταλείψει το παλάτι και να φτιάχνει παπλώματα τα οποία χαρίζει στους φτωχούς. Τι θα γίνει όταν όμως ο Βασιλιάς πάρει το αυτί του ότι αυτά τα παπλώματα είναι μαγικά και φέρνουν την ευτυχία και της ζητήσει να φτιάξει έναν και για αυτόν; Φυσικά εκείνη αρνείται και σκέφτεται ότι ο μόνος τρόπος για να του κατασκευάσει ένα είναι να χαρίσει όλα τα δώρα που έχει λάβει ποτέ στη ζωή του! Θα δεχτεί ο Βασιλιάς να χαρίσει όλα του τα πλούτη προκειμένου να πάρει ένα πάπλωμα;

Οι μικροί ηθοποιοί υποδύθηκαν καταπληκτικά τον ρόλο τους, χόρεψαν ,τραγούδησαν και μετέδωσαν το μήνυμα των Χριστουγέννων ,την  ΑΓΑΠΗ !.Μετά  τη λήξη προσφέρθηκαν χριστουγεννιάτικα εδέσματα και γλυκίσματα προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων , τον οποίο κι ευχαριστούμε θερμά..

Η Δ/νση και ο Σύλλογος Διδασκόντων  συγχαίρουν τους μικρούς  μαθητές και  αποχαιρετούν τον παλιό χρόνο με 2020 ευχές για  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΥΓΕΙΑ,ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΚΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!