Το δικό του χώρο απέκτησε το Κέντρο Κοινότητας Φαρκαδόνας

Το δικό του χώρο για τη στέγαση και λειτουργία του απέκτησε πλέον το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρκαδόνας. Ένας χώρος που έμεινε αχρησιμοποίητος και σε αδράνεια επί σειρά ετών, πλέον διατέθηκε για τις στεγαστικές ανάγκες του Κέντρου Κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα το κτίριο που αρχικά προοριζόταν να στεγάσει το 1ο Νηπιαγωγείο Φαρκαδόνας, έναντι των λαϊκών κατοικιών, άλλαξε χρήση και πλέον θα στεγάζει το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρκαδόνας, δηλαδή την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.

Πρόκειται για έναν σύγχρονο χώρο ο οποίος πληροί όλες τις προϋποθέσεις που απαιτεί η στέγαση μιας τέτοιας Υπηρεσίας.

Πλέον οι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας θα μπορούν να δέχονται τους πολίτες στο συγκεκριμένο χώρο να ακούσουν και να τους καθοδηγήσουν σε θέματα που τους απασχολούν, κοινωνικής φύσης.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Φαρκαδόνας είναι το πρώτο σημείο επαφής του δημότη με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Ο πολίτης μπορεί να ενημερωθεί για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής.

Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι δημότες οι οποίοι αντιμετωπίζουν κάποιο κοινωνικό πρόβλημα οι ίδιοι ή μέλη της οικογένειας τους. Παράλληλα μπορούν να διεκπεραιωθούν υποθέσεις και αιτήσεις αναφορικά με το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), το Επίδομα Στέγασης, το Επίδομα Γέννησης, το Επίδομα Ανασφάλιστων Υπερηλίκων και όλα τα προνοιακά επιδόματα σε επίπεδο Επικράτειας.

Επίσης, παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης σε όλους τους δημότες από την ψυχολόγο του κέντρου.

Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας διαχειρίζονται όλες τις υποθέσεις, τηρώντας το απόρρητο και διασφαλίζοντας την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Για περισσότερες πληροφορίες Αναστασία Παράσχου, Κοινωνική Λειτουργός

Ευαγγελία Γαλάνη, Ψυχολόγος.

Διεύθυνση: Μητρ. Διονυσίου, έναντι λαϊκών κατοικιών Φαρκαδόνας, Τηλ: 2433 770010, e-mail : kentrokoinotitas@e-farkadona.gov.gr

Πηγή: Θάνος Κούτσικος, πρόεδρος κοινότητας Φαρκαδόνας