Το δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης έλαβε ο μοναχός Βαρνάβας (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Η χειροτονία του υπεύθυνου της λειτουργίας της Ιεράς Μονής Γενέσιου της Θεοτόκου Οιχαλίας τελέστηκε στον Άγιο Νικόλαο Οιχαλίας με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών αμέσως μετά την χειροτονία να τον προχειρίσει αρχιμανδρίτη  

Με την Χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου χειροτονήθηκε το πρωί της Κυριακής του Παραλύτου πρεσβύτερος, ο ιεροδιάκονος, ο υπεύθυνος της Ιεράς Μονής Γενέσιου Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας, π. Βαρνάβας Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» μια εβδομάδα μετά την χειροτονία του, σε διάκονο, ο π. Βαρνάβας σε κλίμα χαράς και κατάνυξης έλαβε το δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης, στο Μυστήριο που τελέστηκε στην διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Οιχαλίας.

Ο νέος ιερομόναχος, κατά κόσμο Μιχαήλ Παναγιωτόπουλος, προσήλθε ως μοναχός στην Ιερά Μονή Γενέσιου της Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας, προ διετίας περίπου μετά την κοίμηση του Ηγουμένου της Μονής Κύρου Δωροθέου. Ως μοναχός και υπεύθυνος της λειτουργίας της Μονής, επέδειξε ταπεινότητα, σεβασμό και πραότητα, στοιχεία που ώθησαν τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών να τα εκτιμήσει και να προχωρήσει την περασμένη Κυριακή στην χειροτονία ως διακόνου του πατρός Βαρνάβα.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε στο νέο Διάκονο το όνομα Βαρνάβας, καθώς το πρώτο όνομα της Αγίας Κουρας ήταν Πρόδρομος, προς τιμή του πρώτου Πνευματικού του Επισκόπου στην Πρέβεζα π. Βαρνάβα Λαμπροπούλου.

Αμέσως μετά την χειροτονία σε πρεσβύτερο ο κ. Χρυσόστομος, προχείρισε τον πατέρα Βαρνάβα, σε Αρχιμανδρίτη, υποσχόμενος στο πρόσωπο του, ότι μελλοντικά θα του προσφέρει επιπλέον πνευματικά Χαρίσματα για την διακονία του.

Τις ευχές του προς τον ιερομόναχο απηύθυνε ο κ. Χρυσόστομος, καλώντας να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο την προσπάθεια που ξεκίνησε, δοξάζοντας το Θεό, και λειτουργώντας την Μονή και το Ιερό Θυσιαστήριο. Μίλησε για το ήθος και την ταπεινότητα του π. Βαρνάβα, τονίζοντας ότι τα δυο αυτά χρόνια που μονάζει στο Μοναστήρι της Οιχαλίας, με ευγένεια, πραότητα και ταπεινότητα και πολλές στερήσεις, αλλά ταυτόχρονα και με το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, δοκιμάστηκε από το Δεσπότη του, και πραγματικά κατάφερε να τον πείσει και να τον χειροτονήσει σε πρεσβύτερο. Κάλεσε τους κατοίκους της Οιχαλίας κι όλου του Δήμου να τον στηρίξουν, να τον αγκαλιάσουν σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια ενώ απευθυνόμενος στον ίδιο τον παρότρυνε να συνεχίσει να έχει ανοιχτή την αγκαλιά του για όλους τους ανθρώπους, να τους ακούει και να τους συμβουλεύει οδηγώντας στα βήματα του Χριστού.

Πλέον η Ιερά Μονή θα λειτουργεί σε τακτικότερη βάση καθώς θα υπάρχει ιερέας για την τέλεση των Θρησκευτικών Ακολουθιών.

Άξιος ο νέος Ιερομόναχος.