Το χέρι στην τσέπη βάζουν και οι ανεμβολίαστοι του Δήμου Φαρκαδόνας

Η πληρωμή του προστίμου πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, καθώς όπως συμβαίνει και με άλλα πρόστιμα, έτσι και με αυτό εάν δεν πληρωθεί στην ώρα του, τότε αρχίζουν και μπαίνουν οι προσαυξήσεις

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου άρχισαν να ενημερώνονται οι ανεμβολιάστοι ηλικίας 60 ετών και άνω για τα νέα πρόστιμα. Οι ειδοποιήσεις της ΑΑΔΕ κοινοποιούνται πλέον μέσω e-mail και σε Φαρκαδόνιους που δεν έχουν εμβολιαστοί κατά του κορονοϊού, ενώ παράλληλα ενσωματώνονται στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του εκάστοτε φορολογούμενου στην ψηφιακή πλατφόρμα στο taxisnet.

Οι πρώτοι αποδέκτες των προστίμων είναι οι λογιστές καθώς η πλειονότητα των 60αρηδων δεν διαθέτει προσωπικό e-mail με αποτέλεσμα οι λογιστές τους να δίνουν τις προσωπικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο εκάστοτε φορολογούμενος αμέσως μετά την επίδοση του προστίμου στην πλατφόρμα του taxisnet είναι υποχρεωμένος να εκτυπώσει την απόδειξη και στη συνέχεια να την πληρώσει.

Μάλιστα η πληρωμή του προστίμου πρέπει να γίνει σε συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, καθώς όπως συμβαίνει και με άλλα πρόστιμα, έτσι και με αυτό εάν δεν πληρωθεί στην ώρα του, τότε αρχίζουν και μπαίνουν οι προσαυξήσεις.

Το πρόστιμο μηνός Ιανουαρίου θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 15 Μαρτίου, διαφορετικά θα επιβαρύνεται με τις νόμιμες προσαυξήσεις. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι ανεμβολίαστοι ηλικίας άνω των 60 ετών είναι ότι η διαδικασία αυτή θα επαναλαμβάνεται με ημερομηνία ελέγχου την 16η εκάστου μήνα (και το πρόστιμο θα είναι 100 ευρώ.).