Το Αχλαδοχώρι πανηγύρισε τιμώντας την Αγία Σοφία και τις θυγατέρες Πίστη, Ελπίδα και Αγάπη

Την παραμονή της εορτής συμμετείχε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος

Την μνήμη της Αγίας Σοφίας και των Θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, που είναι αφιερωμένος ο ενοριακός Ιερός Ναός του χωριού, τίμησαν οι κάτοικοι του Αχλαδοχωρίου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο μικρό δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Φαρκαδόνας ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης, με την τέλεση του Πανηγυρικού Μέγα Εσπερινού, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν πιστοί από το Αχλαδοχώρι αλλά και από όμορα δημοτικά διαμερίσματα, οι οποίοι ήρθαν να προσευχηθούν και να τιμήσουν την μνήμη των Αγίων που μαρτύρησαν για την Χριστιανική Πίστη.

Στο Μαρτύριο των Αγίων Σοφίας, Πίστεως, Ελπίδας και Αγάπης, αναφέρθηκε στο Θείο Κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών. Ο κ. Χρυσόστομος μίλησε για την βαθιά πίστη των τριών Θυγατέρων της Αγίας Σοφίας, που παρά το μικρό της ηλικίας τους δεν πτοήθηκαν από το Μαρτύριο, εγκαταλείποντας το Χριστό. Θυσιάστηκαν για την Χριστιανική Πίστη διά αποκεφαλισμού από τον αυτοκράτορα Αδριανό.

Περήφανη για τα παιδιά της η Σοφία, ενταφίασε με τιμές τις κόρες της και παρέμεινε για τρεις μέρες στους τάφους τους, παρακαλώντας το Θεό να την πάρει κοντά του. Ο Θεός άκουσε την προσευχή της και η Σοφία παρέδωσε το πνεύμα της δίπλα στους τάφους των παιδιών της.

Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τους πιστούς να έχουν βαθιά πίστη στο Χριστό. Κάλεσε σε πνευματικό αγώνα και βαθιά πίστη και αφοσίωση, ειδικά στις δύσκολες μέρες που βιώνει ο κόσμος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.Κάλεσε ταυτόχρονα τους πιστούς να λαμβάνουν όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας για τους ίδιους, τις οικογένειές τους, αλλά ταυτόχρονα και τους συνανθρώπους τους.

Προέτρεψε τους πιστούς να χρησιμοποιούν τις μάσκες για δική τους ασφάλεια αλλά και προστασία όλων εκείνων που έρχονται σε επαφή.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν και κορυφώθηκαν το πρωί της Παρασκευής ανήμερα της εορτής με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της ίδιας ημέρας με τον παρακλητικό εσπερινό προς τιμή των Αγίων.

Ευχαριστούμε θερμά για το φωτογραφικό υλικό τον αγαπητό φίλο, φωτογράφο, Δημήτρη Καραγιάννη.