Τίτλοι τέλους για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Δεν θα υπάρξει νέα ανανέωση στους συμβασιούχους του προγράμματος παρά μόνο στις συμβάσεις covid για την εξυπηρέτηση των αναγκών σε τουριστικές περιοχές

Ολοκληρώνεται και επίσημα το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας των 36.500 ατόμων που εργάστηκαν μέσω 8μηνων συμβάσεων στο σχετικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Όπως είναι γνωστό οι προσλήψεις των εν λόγω εργαζομένων είχαν πραγματοποιηθεί στα τέλη του περσινού καλοκαιριού και θα ολοκληρωνόταν τον Απρίλιο του 2021. Ωστόσο η πανδημία και οι αυξημένες ανάγκες στους Δήμους και στους υπόλοιπους φορείς σε συνδυασμό με τις καθυστερήσεις στην έναρξη ενός νέου προγράμματος αποτέλεσαν την αφορμή για δίμηνη παράταση έως και τα τέλη Ιουνίου.

Αν και οι εργαζόμενοι του προγράμματος σε επίπεδο νομού αλλά και γενικά σε πανελλαδικό επίπεδο ήλπιζαν στην συνέχεια των προγραμμάτων, δυστυχώς αυτό ως φαίνεται δεν στάθηκε εφικτό κι έτσι εντός των επόμενων ημερών πέφτει η αυλαία του 10μηνου προγράμματος.

Για το θέμα από τις αρχές του μήνα υπήρχε προβληματισμός τόσο από πλευράς εργαζομένων που πλέον θα οδηγηθούν στην ανεργία, όσο κι από πλευράς δημοτικών Αρχών που σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωπες με σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, γεγονός που δεν θα τους επιτρέψει να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα που προκύπτει ασχολήθηκε και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ που διαπίστωσε, ότι δεν φαίνεται εφικτό να γίνουν οι προσλήψεις για τη νέα Κοινωφελή Εργασία εντός Αυγούστου, ακόμη και στην περίπτωση που, όπως υποστηρίζεται από το υπουργείο Εσωτερικών «την επόμενη εβδομάδα θα βγει η πρόσκληση προς τους Δήμους για να δηλώσουν νέες ειδικότητες».

Για το λόγο αυτό και προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων τους καλοκαιρινούς μήνες και να μην μείνουν, κυρίως οι τουριστικοί να μην μείνουν χωρίς προσωπικό στις υπηρεσίες τους, ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων δήλωσε ότι θα ζητήσει παράταση δύο μηνών όχι, όμως για τους 36.500 εργαζόμενους στην Κοινωφελή Εργασία αλλά για τις συμβάσεις covid! Την περασμένη Τρίτη εξάλλου οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα σε πανελλαδικό επίπεδο πραγματοποίησαν διαμαρτυρία ζητώντας νέα παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2021 και επίδομα ανεργίας για όλους για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.


4 σχόλια

 1. Ο λόγος της δίμηνης παράτασης που δόθηκε στη κοινωφελής εργασία ήταν για να μπορέσει να πραγματοποιηθει η υποχρεωτική κατάρτιση των οφελουμένων διάρκειας μεγαλύτερης του ενός μήνα.
  Άρα ο χρόνος που έμεινε για εργασία σε δήμους και φορείς ήταν λιγότερο από ένα μήνα!!!!!
  Ας μην παραπληροφόρουμε το κοινό.

 2. Ήττημένος
  29/06/2021 στις 12:25

  Ήττα.
  Και οριστική.
  Να αποχαιρετίσουμε γνωστούς και φίλους που κάναμε όλους αυτούς τους μήνες.
  Είς το επανιδείν.
  Γειά σας.

  • Να κάνετε αίτηση για χορήγηση βεβαίωσης απασχόλησης, να συμπληρώσετε έντυπο εξόδου. Δηλαδή, να απευθύνετε στο τμήμα προσωπικού.