Την Πέμπτη η θεατρική παράσταση των Τρικαλινών καθηγητών

Στην θεατρική ομάδα συμμετέχουν καθηγητές με καταγωγή την Φαρκαδόνας, αλλά και εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε σχολεία του Δήμου μας

Η θεατρική ομάδα των εκπαιδευτικών » Θεατρικές ΔιαΔΡΩμές» αναρωτιέται ακόμη ποιος θα ήταν ο κατάλληλος τίτλος για την κωμωδία του Λάκη Λαζόπουλου που είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει την Πέμπτη 5 Ιουλίου και ώρα 9.00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Παρά ταύτα η ομάδα προετοιμάζεται πυρετωδώς για να καταφέρει να αποδώσει με τον καλύτερο τρόπο τους χαρακτήρες του έργου και να προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και γέλιου στο κοινό που θα την παρακολουθήσει.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, όταν οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας αναγκάζονται, λόγω έργων του Μετρό να συγχρωτίζονται στον ακάλυπτο; Ξεδιπλώνονται οι ζωές τους, οι μικροί τους πόθοι, τα μικρά τους πάθη, οι ταπεινές ανάγκες τους, οι ανεκπλήρωτες επιθυμίες τους, οι φόβοι τους, οι συνήθειές τους, τα όνειρά τους. Έρχονται αντιμέτωποι με το κράτος που πάντα βρίσκει τρόπους να τους ταλαιπωρεί, αλλά κυρίως με το αιώνιο ερώτημα: Να φύγω, να κάνω μια καινούργια αρχή; Θέλω, μπορώ να ξεκινήσω πάλι από το μηδέν;

Ο Λάκης Λαζόπουλος κατορθώνει να ισορροπήσει ανάμεσα στο γέλιο και τον προβληματισμό και να δώσει ένα δροσερό κείμενο, γεμάτο χιούμορ, αλλά και με πολλές λαβές για σκέψη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Κυριακή των Παπουτσιών, πέρα από την επιτυχία που γνώρισε όταν πρωτοανέβηκε, έχει παιχτεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας από αρκετούς θιάσους, πάντα με θερμή ανταπόκριση.

Οι Θεατρικές ΔιαΔΡΩμές, σε σκηνοθεσία και διασκευή κειμένων της Δήμητρας Βαργιάμη, μεταφέρουν αυτόν τον ακάλυπτο της πολυκατοικίας, ο οποίος μπορεί να σας θυμίσει και κάτι από τη δική μας ζωή, τους δικούς μας γείτονες, τη δική μας πολυκατοικία. Σε ρόλους-έκπληξη θα εμφανιστούν μπροστά σας οι: Αναστασία Ρίζου, Γιώργος Τυρνενόπουλος, Κατερίνα Λιασκοπούλου, Σοφία Ιωάννου, Κώστας Ταμπάκος, Μαρία Μαλέμη, Χρύσα Χαρδαλίδου, Αθανασία Τσιοτινού, Κώστας Μιχαλάκης, Κώστας Χύτας, Ρούλα Σκανδάλη, Λευτέρης Τυρνενόπουλος, Σούζυ Αναγνωστοπούλου, Ναυσικά Δήμου, Αθηνά Κοντογιάννη, Ρέα Καλαμαρά, Αρχοντούλα Γαβρά, Στέλιος Στεφάνου, Σπύρος Παπανικολάου, Θανάσης Νάκας.

Το ραντεβού λοιπόν δίνεται την Πέμπτη, να γελάσουμε, να προβληματιστούμε, να ψυχαγωγηθούμε, με την αρχαιοελληνική σημασία και να χειροκροτήσουμε το ταλέντο των ερασιτεχνών ηθοποιών.