Την ερχόμενη εβδομάδα πιθανότατα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τους απογραφείς

Στην περιοχή της Φαρκαδόνας αναμένεται να εργαστούν για ένα περίπου δίμηνο, στα 18 χωριά του Δήμου, 48 περίπου απογραφείς, οι οποίοι θα κληθούν να απογράψουν το μόνιμο πληθυσμό των κοινοτήτων

Για την ερχόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για την δίμηνη πρόσληψη των συνεργατών της Στατιστικής Υπηρεσίας που θα κληθούν και θα αναλάβουν το έργο της απογραφής πληθυσμού του 2021.

Ήδη οι Τομεάρχες στο νομό Τρικάλων, ταυτόχρονα και οι 12 στο Δήμο Φαρκαδόνας έχουν ολοκληρώσει ή ολοκληρώνουν το προπαρασκευαστικό έργο της απογραφής πληθυσμού για να ξεκινήσει στο τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου ή απογραφή πληθυσμού από τους απογραφείς.

Στην περιοχή της Φαρκαδόνας, σύμφωνα με την «KPHNH LIVE» αναμένεται να εργαστούν για ένα περίπου δίμηνο, στα 18 χωριά του Δήμου, 48 περίπου απογραφείς, οι οποίοι θα κληθούν να απογράψουν το μόνιμο πληθυσμό των κοινοτήτων.

Τα αποτελέσματα για τους απογραφείς σύμφωνα με το σχεδιασμό αναμένεται να έχουν ανακοινωθούν έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας για να ακολουθήσει η κατάθεση των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την πρόσληψη καθώς και η ενημέρωση γύρω από το έργο της απογραφής.

Οι απογραφείς αναμένεται να λάβουν ενημέρωση μέσω τηλεδιάσκεψης ενώ στην συνέχεια από τις 22 Οκτωβρίου, όπου και θεωρείται ημερομηνία αναφοράς της απογραφής θα κληθούν αρχικά να διανείμουν τους κωδικούς στα νοικοκυριά για την αυτοαπογραφή και για όσους δεν χειρίζονται ηλεκτρονικούς υπολογιστές να συνεχίσουν με την απογραφή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας ή μέσω αυτοπροσώπως με επισκέψεις σε οικίες.

Η απογραφή θα έχει χρονικό ορίζοντα δυο περίπου μηνών μέχρι και το δεύτερο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Τους απογραφείς θα συντονίζουν στο έργο τους οι τομεάρχες δώδεκα συνολικά για το Δήμο Φαρκαδόνας, όπου στο καθένα από αυτούς θα οριστούν 4 άτομα που θα καλούνται να συμβάλουν στην απογραφή πληθυσμού.