Την ανησυχία του αγροτικού κόσμου μετέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαρκαδόνας ο Γιάννης Μέμηλας (Βίντεο)

Η νέα ΚΑΠ σαφώς και επιφέρει μεγάλες αλλαγές για τους αγρότες όλης της χώρας. Μέρος αυτών των αλλαγών, είτε δημιουργούν ικανοποίηση σε μερίδα του αγροτικού πληθυσμού, είτε προβληματισμό και παράπονα.

Για ορισμένες περιοχές της χώρας, ως φαίνεται από μια πρώτη ανάγνωση των όρων της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, έρχεται να προβληματίσει τους αγρότες.

Σ’ αυτούς τους προβληματισμούς ήρθε να επικεντρώσει την προσοχή του, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φαρκαδόνας, ο δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Μέμηλας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο ίδιος, μέσω της νέας ΚΑΠ ορίζεται ότι, οι αγρότες που έχουν στην εκμετάλλευσή τους, άνω των 100 στρεμμάτων, θα πρέπει  εν ολίγοις και βάσει της νέας ΚΑΠ να προχωρούν σε διαμοιρασμό των καλλιεργειών τους, κι όχι σε μεμονωμένες καλλιέργειες. Σαφώς αυτό το γεγονός το γεγονός θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε αγρότες της Πηνειάδας, του Ζάρκου, της Φαρκαδόνας και του Κεραμιδίου, που το μεγαλύτερο μέρος των καλλιεργειών τους βρίσκονται κοντά στον Πηνειό ποταμό.

Οι αγρότες των προαναφερόμενων περιοχών εξαιτίας των πλημμυρών του Πηνειού ποταμού κυρίως το χειμώνα, καταφεύγουν στην καλλιέργεια καλαμποκιού και βαμβακιού, τα οποία καλλιεργούνται στα μέσα της άνοιξης, εποχή που δεν εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους πλημμυρών. Σαφώς αποφεύγουν να καλλιεργούν σιτηρά στα εν λόγω αγροκτήματα που βρίσκονται κατά μήκος του Πηνειού ποταμού, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε κίνδυνος καταστροφών από τις πλημμύρες.

Ωστόσο η νέα ΚΑΠ πλέον δεν θα αφήνει περιθώρια τα επόμενα χρόνια καθώς επιβάλλει το διαμοιρασμό των καλλιεργειών.

Ο κ. Μέμηλας μετέφερε τον προβληματισμό των αγροτών στο δημοτικό συμβούλιο Φαρκαδόνας, ζητώντας την σύνταξη υπομνήματος το οποίο θα κοινοποιηθεί σε αρμόδιους φορείς και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και μέσω του οποίου θα ζητείται να μην εισαχθεί η περιοχή της Φαρκαδόνας στο συγκεκριμένο μέτρο της νέας ΚΑΠ.

Κατά αυτό τον τρόπο οι αγρότες θα επωφεληθούν αντί να έρθουν αντιμέτωποι με τις ζημιές που θα προκαλέσουν οι πλημμύρες σε χειμερινές καλλιέργειες.

Το Σώμα δεσμεύτηκε να εξετάσει το θέμα και να το επαναφέρει σε νέα συνεδρίαση, προκειμένου να συνταχτεί και το ανάλογο ψήφισμα.

Δείτε το βίντεο:


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.