Τιμή στους Ήρωες του «ΟΧΙ»

Κατάθεση στεφάνων από τη μαθητιώσα νεολαία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Τους πεσόντες αγωνιστές του Έθνους, που αμύνθηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για την Ελευθερία της πατρίδας, τίμησαν το πρωί της Τετάρτης, οι μαθητές των σχολείων της πόλης των Τρικάλων, με αφορμή τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Λίγο μετά τις 11:30 το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Ηρώου, έναντι της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Τρικάλων, κατάθεση στεφάνων από την μαθητιώσα νεολαία της πόλης.

Στο χώρο του προσκυνήματος παραβρέθηκαν, παραβρέθηκαν παράγοντες των εκπαιδευτικών διευθύνσεων του νομού, της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Δήμου, μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, φοιτητές του πανεπιστημιακού Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, σπουδαστές του ΤΕΕ βοηθών νοσοκόμων του υπουργείου Υγείας, το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στο νόημα της επετείου αναφέρθηκαν οι διευθυντές εκπαίδευσης κ.κ. Χρήστος Τρικάλης και Ελένη Ξυνοπούλου, υπογραμμίζοντας ότι, «αποτελεί υποχρέωση και καθήκον όλων μας να τιμήσουμε εκείνους που έχυσαν το αίμα τους για την Ελευθερία της Πατρίδας».

Στο σύνολο των σχολείων της πόλης των Τρικάλων τη χθεσινή ημέρα διοργανώθηκαν επετειακές εκδηλώσεις με τους μαθητές να τιμούν τους Ήρωες του «ΟΧΙ».

Ουσιαστικά με την εκδήλωση κλείνει ο κύκλος των μαθητικών εκδηλώσεων καθώς ανήμερα της επετείου δεν θα διεξαχθούν μαθητικές παρελάσεις εξαιτίας της αυστηροποίησης των μέτρων κατά του κορονοϊού μετά την ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων σε όλη την Θεσσαλία.