Τι είναι αυτό που ενώνει Μίμη Καϊμά και Ανδρέα Λοβέρδο;

Κείμενο υποστήριξης του πρώην αυτοδιοικητικού προς τον υποψήφιο πρόεδρο του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέα Λοβέρδο και κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του νομού για στήριξη

Την πλήρη υποστήριξη στο υποψήφιο πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέα Λοβέρδο, εκφράζει με δημόσια επιστολή του, ο πρώην αυτοδιοικητικός και επί σειρά ετών, γραμματέας Υπουργείων, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καϊμάς.

Ο κ. Καϊμάς, αναφέρεται στο πρόσωπο του υποψηφίου προέδρου, επισημαίνοντας το πλούσιο έργο και δράση του, τονίζοντας ότι με την εκλογή του Ανδρέα Λοβέρδου, το ΚΙΝΑΛ θα μεγαλώσει και θα δώσει στον ελληνικό λαό όσα στερήθηκε όλα αυτά στα χρόνια από τις διάφορες κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας. Καλεί δε, όλους τους δημοκράτες του νομού μας, να ψηφίσουν στης 5 Δεκέμβρη τον Ανδρέα Λοβέρδο για να πάει μπροστά η Ελλάδα, για να πάει μπροστά η αξιοπρέπεια με παράγοντα τον άνθρωπο.

Αναλυτικά το κείμενο στήριξης στην εν λόγω υποψηφιότητα έχει ως εξής:

«Τον Ανδρέα Λοβέρδο τον γνώρισα από έναν κοινό φίλο και σύντροφο τον Βαγγέλη Χωραφά, όταν ήμασταν μαζί στο Υπουργείο Άμυνας την πρώτη φορά που έθεσε υποψηφιότητα για βουλευτής στην Β’ Αθηνών, εγώ ήμουν εκτός του Υπουργείου Άμυνας, γραμματέας σε μια από τις μεγαλύτερες Νομαρχιακές επιτροπές της Β΄ Αθηνών με 5.000 μέλη. Τον στήριξα αρκετά και πέτυχε την εκλογή του στο Βουλευτικό αξίωμα. Όταν έγινε Υπουργός Εργασίας, όπου εγώ υπηρέτησα για 11 χρόνια σύμβουλος με όλους τους υπουργούς, τον ενημέρωσα για όλα τα θέματα του Υπουργείου. Έκτοτε κρατήσαμε τόσο την πολιτική μας όσο και την ανθρώπινη επαφή. Εγώ συνέχισα την πολιτική δράση μόνο στο νομό μας και αυτός στον πολιτικό στίβο του κοινοβουλευτισμού.

Παρακολουθώ όλα αυτά τα χρόνια την πολιτική του πορεία στην βουλή των Ελλήνων και την θεωρώ την πιο συνετή. Συνετός πάντα στα λόγια και στην πράξη. Αυτός κράτησε όρθιο το ΚΙΝΑΛ με την στάση του στο κοινοβούλιο. Αυτό το κόμμα που ορισμένα τον καιρό, η χούντα μαζί με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου χτίσαμε από το ΠΑΚ στο ΠΑΣΟΚ ταλαιπωρήθηκε από τις διάφορες παλινωδίες από ορισμένους και τους άλλους πρωτοκλασάτους και έπεσε σε λήθαργο. Σήμερα διαβάζοντας την διακήρυξη αρχών του Ανδρέα Λοβέρδου είναι σχεδόν εφάμιλλη με εκείνη του ΠΑΣΟΚ της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974, όμως είναι προσαρμοσμένες στην σύγχρονη εποχή μας. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγεννηθεί γιατί προσέφερε τόσα και τόσα στον ελληνικό λαό και στις τοπικές κοινωνίες. Στηρίζω τον Ανδρέα Λοβέρδο για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι με την πολιτική οξυδέρκεια και εμπειρία που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια τόσο στη Βουλή όσο και στο κόμμα θα τραβήξει μπροστά το κάρο από το τέλμα που έχει περιπέσει όλα αυτά τα χρόνια και θα το μεγαλώσει ξανά το ΠΑΣΟΚ που τόσο έχει ανάγκη σήμερα το ελληνικό κράτος και οι τοπικές κοινωνίες.

Με πρόεδρο τον Ανδρέα Λοβέρδο το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγεννηθεί, θα μεγαλώσει και θα δώσει στον ελληνικό λαό όσα στερήθηκε όλα αυτά στα χρόνια από τις διάφορες κυβερνήσεις της τελευταίας δεκαετίας. Για μένα επειδή δεν μασάω ποτέ τα λόγια μου όλα τα υπόλοιπα είναι ξαναζεσταμένες σούπες και τις έχω γευτεί, η πολιτική μου διαδρομή και σαν ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στον νομό μας, επειδή πόνεσα και πονάω αυτόν τον τόπο και αυτή τη χώρα δηλώνω πως πρέπει να αλλάξει η πολιτική της χώρας μας.

Καλώ όλους τους δημοκράτες του νομού μας, να ψηφίσουν στης 5 Δεκέμβρη τον Ανδρέα Λοβέρδο για να πάει μπροστά η Ελλάδα, για να πάει μπροστά η αξιοπρέπεια με παράγοντα τον άνθρωπο.».