Τη δύναμη και τη στήριξη του Αγίου Μηνά ζήτησαν ξενιτεμένοι και συγγενείς τους

Πανηγυρικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλοκοτού όπου φιλοξενείται Απότμημα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Μηνά του Μεγαλομάρτυρος

Τον προστάτη των ξενιτεμένων Άγιο Μηνά τίμησαν οι κάτοικοι του Κλοκοτού. Όπως είναι γνωστό το χωριό και ο ενοριακός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου έχουν την ευλογία και την τιμή να φιλοξενούν στην Ιερά Τράπεζα, Απότμημα των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μηνά, το οποίο είχε δωριστεί προ τριετίας στην εκκλησία.

Με αφορμή τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Μηνά του Μεγαλομάρτυρα, το απόγευμα της Κυριακής, παραμονή της εορτής, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, παρουσία πλήθους κόσμου. Πιστών που έσπευσαν να προσκυνήσουν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου και να προσευχηθούν στον προστάτη των ξενιτεμένων. Πιστοί του Κλοκοτού και των όμορων χωριών, που ο καθένας τους έχει κι ένα ξενιτεμένο σε χώρες του εξωτερικού.

Στο βίο του Αγίου αναφέρθηκε στο Θείο Κήρυγμα ο πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Χαντζιάρας, που παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις. κάλεσε τους πιστούς να μνημονεύουν και να ικετεύουν τον Άγιο Μηνά, να δίνει δύναμη και βοήθεια στους ξενιτεμένους και υπομονή και καρτέρια στους ίδιους.

Με την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων ακολούθησε διανομή παραδοσιακής φιλοξενίας, προσφορά δυο συνδημοτών που διαμένουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας ανήμερα της εορτής με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.