Θρησκευτικά και πολιτιστικά τίμησε την Αγία Παρασκευή ο Κλοκοτός

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης όπου στο εξωκλήσι του χωριού που είναι αφιερωμένο στην μνήμη της Μαγαλόμαρτυρος Αγίας Παρασκευής και συνεχίστηκαν με πολιτιστικά – παραδοσιακά δρώμενα

Για μια ακόμη χρονιά οι κάτοικοι του Κλοκοτού τίμησαν την γιορτή της Αγίας Παρασκευής με θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Με αφορμή τον εορτασμό, στο χωριό πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κατά σειρά μεγάλη καλοκαιρινή εκδήλωση, η οποία πέραν του αρχικού θρησκευτικού χαρακτήρα, έδωσε ένα πλούσιο πολιτιστικό στίγμα, προσφέροντας χαρά και ψυχαγωγία.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της Πέμπτης όπου στο εξωκλήσι του χωριού που είναι αφιερωμένο στην μνήμη της Μαγαλόμαρτυρος Αγίας Παρασκευής τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ο κόσμος που έσπευσε να προσκυνήσει στον Ναό της Αγίας Παρασκευής ήταν αρκετός, τόσο από το χωριό του Κλοκοτού, όσο από την όμορη κοινότητα των Γεωργανάδων.

Με την ολοκλήρωση του θρησκευτικού μέρους ακολούθησαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σ’ αυτές συμμετείχαν τα τοπικά χορευτικά παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων ενώ ξεχωριστή παραδοσιακή νότα με τη συμμετοχή τους έδωσαν οι γηραιότερες γυναίκες του χωριού που χόρεψαν και τραγούδησαν παραδοσιακά τραγούδια της περιοχή μας. Μικροί και μεγάλοι χορευτές υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου τους κας Γιάννας Αλεξίου έδωσαν το καλύτερο εαυτό, αποσπώντας δικαίως το δυνατό χειροκρότημα των θεατών. Ακολούθησε λαϊκό γλέντι που προσέφερε διασκέδαση και ψυχαγωγία.

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το πρωί της Παρασκευής με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Ευχαριστούμε θερμά για το φωτογραφικό υλικό και το βίντεο τους Αποστόλη Κοσμά και Σταματία Βελίδου