Θανάσης Λιούτας: “Στηρίζουμε τις τοπικές επιχειρήσεις και την εργασία”

Χτίζουμε συμμαχίες στον τόπο μας για τον τόπο μας – Κανένας μόνος

Φίλες και φίλοι,

Η οικονομία σταδιακά ξανανοίγει. Τώρα ανοίγει η εστίαση. Κάποιοι τομείς της οικονομίας έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ στο κοντινό μέλλον θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά και οι υπόλοιποι.

Η επανεκκίνηση γίνεται μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες και σε νέα δεδομένα που η πανδημία του Κορωνοϊού έχει δημιουργήσει για τη δημόσια υγεία.

Νέα δεδομένα που πρέπει όλοι πιστά και πειθαρχημένα να τηρούμε για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Μέσα σε αυτές τις νέες συνθήκες και με δεδομένες τις δυσχέρειες που η υγειονομική κρίση δημιουργεί σε οικονομικό πεδίο, το φορτίο που καλούνται να επωμιστούν οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι της αγοράς είναι πολύ μεγάλο.

Απέναντι στις δυσκολίες αυτές δεν είναι μόνοι τους. Η πολιτεία βοηθά και θα βοηθήσει αποφασιστικά. Παράλληλα όλοι μας, ως κοινωνία, είμαστε κοινωνοί στην προσπάθεια στήριξης της πραγματικής οικονομίας.

Αυτό το δείχνουμε στεκόμενοι αλληλέγγυα ο ένας δίπλα στον άλλον. Ανησυχώντας για τις προκλήσεις που δημιουργούνται και δίνοντας αγώνα για να βρεθούν λύσεις.

Αυτό το δείχνουν οι τοπικές κοινωνίες που στηρίζουν έμπρακτα τις τοπικές οικονομίες. Που στηρίζουν τις τοπικές επιχειρήσεις, τους εργαζομένους, την παραγωγή, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του τόπου τους. Ιδιαιτέρως εμείς εδώ στον Νομό Τρικάλων στηρίζουμε την τοπική οικονομία και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε, πάντοτε βοηθώντας τους συμπολίτες μας, τους ανθρώπους που εμπιστευόμαστε και γνωρίζουμε μια ζωή.

Είναι μια πράξη – θεμέλιο μιας ηθικής και πραγματικής συμμαχίας, μιας ιστορικής συμπόρευσης της τοπικής μας κοινωνίας με την τοπική οικονομία, την οποία πρέπει σήμερα να ενδυναμώσουμε όσο ποτέ άλλοτε. Για να προχωρήσουμε όλοι μαζί μπροστά. Κανένας μόνος. Πρέπει να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις του τόπου μας όσο ποτέ άλλοτε.

Θανάσης Λιούτας

Βουλευτής Ν. Τρικάλων ΝΔ.

KRINI LIVE