Θα λιώσουμε από τη ζέστη…

Στους 43 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να αγγίξει το επόμενο τριήμερο το θερμόμετρο στην περιοχή μας και σε όλη τη Θεσσαλία

Δύσκολες αναμένονται να είναι οι επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα έως την Παρασκευή, οι καιρικές συνθήκες, μιας και ο υδράργυρος σε όλο το νομό Τρικάλων, στη Φαρκαδόνα και γενικότερα στην Θεσσαλία αναμένεται να αγγίξει και ίσως ξεπεράσει τους 43 Βαθμούς Κελσίου. Ο ισχυρός καύσωνας αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας από νωρίς το πρωί της Τετάρτης με τις υψηλές θερμοκρασίες να συνεχίζονται έως και την Παρασκευή.

Μια πρώτη γεύση της κατάστασης που θα εξελιχτεί τα επόμενα 24ωρα έλαβαν οι πολίτες από αργά το πρωί της Τρίτης, όπου το θερμόμετρο έδειχνε τους 37 Βαθμούς Κελσίου. Αργά το μεσημέρι ο υδράργυρος παρουσίασε άνοδο αγγίζοντας τους 40 Βαθμούς Κελσίου. Η κατάσταση που επικράτησε ήταν αποπνικτική, με την κίνηση μετά τη 1 το μεσημέρι να είναι ιδιαίτερα μειωμένη. Οι Τρικαλινοί περιόρισαν τις μετακινήσεις τους, επιλέγοντας κλειστούς και κλιματιζόμενους χώρους για λίγη δροσιά.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας με τη σειρά της το μεσημέρι της Τρίτης εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με το οποίο καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους καθώς την Τετάρτη το θερμόμετρο θα δείχνει 42 Βαθμούς Κελσίου, την Πέμπτη 43 και την Παρασκευή 42.

Σε πλήρη ετοιμότητα σε όλο το νομό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές καθώς το θερμόμετρο μπορεί να δείχνει 43 Βαθμούς τις επόμενες ημέρες, ωστόσο ο δείκτης δυσφορίας θα αγγίζει τους 47 Βαθμούς Κελσίου. Γιατροί και νοσηλευτές θα βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν περιστατικά θερμοπληξιών.

Σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και οι πυροσβεστικές αρχές του νομού για την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιών από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Οι Δήμοι όλου του νομού λαμβάνουν σειρά μέτρων προκειμένου να παρέμβουν όπου χρειαστεί σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.