Τα Τρίκαλα και η Πύλη υποδέχονται την ερχόμενη Τρίτη το Τίμιο Ξύλο

Η υποδοχή θα γίνει στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης και θα φιλοξενηθεί εντός του Ναού μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου  

Την ιδιαίτερα χαρά και την ευλογία να υποδεχτούν το Χαριτόβρυτο Τίμιο Ξύλο με την Ιερά Εικόνα των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης θα έχουν οι κάτοικοι της πόλης των Τρικάλων και της Πύλης. Το Τίμιο Ξύλο θα προσκομίσει στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου ο Σεβασμιώτος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριάκος.

Η υποδοχή θα γίνει στις 7:30 του απογεύματος της ερχόμενης Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου. Μετά την υποδοχή θα τελεστή Δέηση και θα ακολουθήσει ο Αρχιερατικός Μέγας Εσπερινός. Την ίδια ημέρα θα τελεστή Ιερά Αγρυπνία από τις 9:30 το βράδυ έως τις 00.30 νυχτερινή.

Το Τίμιο Ξύλο, όπως και η Εικόνα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης θα παραμείνουν στα Τρίκαλα έως και την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου. Ο Ιερός Ναός θα βρίσκεται ανοιχτός από τις 7 το πρωί έως το αργά το βράδυ προκειμένου να διευκολύνονται οι πιστοί που θέλουν να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν.

Πρωί, απόγευμα και βράδυ θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες και Λειτουργίες προς ευλογία των πιστών.

Εντωμεταξύ το Τίμιο Ξύλο και Ιερά Εικόνα στις 7 του απογεύματος του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου, παραμονή της εορτής του Αγίου Βησσαρίωνος θα μεταφερθεί στην Ιερά Μονή Δούσικου Πύλης. Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στην Ιερά Μονή έως το πρωί της 15ης Σεπτεμβρίου για να αναχωρήσει για τα Τρίκαλα και τον Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Τρικάλων. Θα παραμείνει προς προσκύνηση έως τις 6:30 του απογεύματος της Κυριακής για να αναχωρήσει για την Πύλη και τον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος. Το Τίμιο Ξύλο θα παραμείνει στην Πύλη μέχρι και τις 10 το βράδυ για να επιστρέψει στα Τρίκαλα στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου το Τίμιο Ξύλο θα μεταφερθεί στην Ιερά Μονή Κορμπόβου στις 7 το απόγευμα. Θα τελεστή ο Εσπερινός για να ακολουθήσει Ιερά Αγρυπνία. Μετά των τέλος της Αγρυπνίας το Τίμιο Ξύλο θα επιστρέψει στα Τρίκαλα.