Τα προβλήματα δεν πτοούν τους αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας

Με όσες δυνάμεις τους απέμειναν, τόσο από τις περσινές καταστροφές στα αγροκτήματα, όσο κι από τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός της 3ης Μαρτίου, βγήκαν με ελπίδα και αισιοδοξία στα χωράφια τους για να καλλιεργήσουν την γη τους.

Με την ελπίδα μιας καλύτερης χρονιάς από εκείνη της περσινής οι αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας ρίχτηκαν στην μάχη της σποράς. Οι προετοιμασίες των χωραφιών ξεκίνησαν στο κάμπο της Φαρκαδόνας, με τους αγρότες να μην χάνουν το θάρρος τους, μετά τα  τεράστια προβλήματα που προέκυψαν πέρυσι λίγο πριν την συλλογή της σοδειάς τους. Λίγο πριν συλλέξουν τους κόπους και τον ιδρώτα τους οι αγρότες ήρθαν αντιμέτωποι με τεράστιες καταστροφές που επέφερε ο Ιανός, και η υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού, που πήρε στο περάσματα της έτοιμη την παραγωγή. Ωστόσο οι αγρότες μετά τα περσινά δεινά δεν το βάζουν κάτω. Αντιθέτως με όσες δυνάμεις τους απέμειναν, τόσο από τις περσινές καταστροφές στα αγροκτήματα, όσο κι από τις καταστροφές που προκάλεσε ο σεισμός της 3ης Μαρτίου, βγήκαν με ελπίδα και αισιοδοξία στα χωράφια τους για να καλλιεργήσουν την γη τους.

Στην παρούσα φάση οι αγρότες της περιοχή μας άρχισαν την προετοιμασία αλλά και τη σπορά βαμβακιού, μια καλλιέργεια που αποτελεί την πρώτη επιλογή των αγροτών. Από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ, οι αγρότες παλεύουν με την γη και με τα μηχανήματα προκειμένου να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό τις εργασίες και την σπορά. Ειδικά τις τελευταίες ημέρες οι αγρότες εντείνουν τις προετοιμασίες καθώς το Σαββατοκύριακο οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχοπτώσεις, που θα φανούν σωτήριες για την σπορά.

Οι αγρότες ευελπιστούν με την ολοκλήρωση της σποράς να σημειωθούν ήπιες βροχοπτώσεις που θα βοηθήσουν στο φύτρωμα των σπόρων αλλά ταυτόχρονα θα μειώσουν τα έξοδα της άρδευσης.

Τις τελευταίες ημέρες εξάλλου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η σπορά καλαμποκιού, όπου οι πρώιμες σπορές ευνοήθηκαν και υπάρχει ομαλή εξέλιξη των σπόρων και των φυτών. Ωστόσο και η συγκεκριμένη καλλιέργεια χρειάζεται νερό καθώς ο αέρας και η ζέστη, εξαντλούν την όποια υγρασία υπάρχει σήμερα. Σύμφωνα με τους αγρότες έως και τα τέλη της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της σποράς και στο βαμβάκι, με τους ίδιους το επόμενο διάστημα να ρίχνονται στη μάχη νέων εργασιών που απαιτούν οι εν λόγο καλλιέργειες.