Τα πρώτα πλάνα από την ζωή ενός άγριου λύκου (βίντεο)

Έχουμε δει βίντεο από κάμερες που έχουν προσαρμοστεί σε κατοικίδια ζώα ή ακόμα και σε άγρια ζώα που έχουν μεγαλώσει σε αιχμαλωσία.

Mέχρι τώρα όμως δεν είχαμε πλάνα από κάποιον άγριο λύκο που έχει κάμερα πάνω του.

Η οργάνωση  Voyageurs Wolf Project, η οποία μελετά λύκους στο Greater Voyageurs της Μινεσότα, έπιασε προσωρινά έναν μοναχικό λύκο, τον αναισθητοποίησε και στην συνέχεια προσάρμοσε πάνω του ένα κολάρο με κάμερα, πριν τον αφήσει πίσω στη φύση.

Η κάμερα συνέλαβε τον λύκο να τρέχει στο δάσος, να ροκανίζει ένα κόκαλο ελαφιού, να κυνηγά ψάρια παγιδευμένα κοντά σε ένα φράγμα κάστορα και άλλα.

Το σημαντικό για τους ερευνητές είναι ότι ανακάλυψαν ότι ο λύκος μπορούσε και ήξερε πως να κυνηγήσει ψάρια.

Η κάμερα είχε προγραμματιστεί να τραβάει πλάνα 30 δευτερολέπτων στην αρχή κάθε ώρας κατά την διάρκεια της ημέρας. Με 14 ώρες ημέρας στην Μινεσότα, συγκεντρώθηκαν συνολικά 7 λεπτά βίντεο σε καθημερινή βάση.

Ο λύκος ήταν εξοπλισμένος με ένα κολάρο με κάμερα της Vectronic-Aerospace, το οποίο οι επιστήμονες χρησιμοποιούν για μελέτες σε άγρια ​​ζώα.

Δυστυχώς η προσαρμογή της κάμερας στο λαιμό του λύκου και το γεγονός ότι το τρίχωμα του έμπαινε μπροστά στον φακό δεν έδωσε τα πλάνα που θα θέλαμε αλλά όπως και να έχει είναι συναρπαστικό να κοιτάς την ζωή μέσα από τα μάρια ενός άγριου ζώου.

pttl.gr