Συντονίζονται οι συνταξιούχοι για την παντρικαλινή κινητοποίηση

Οι συνταξιούχοι του νομού θα συμμετέχουν στις 30 Νοεμβρίου σε συλλαλητήριο, στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Τρικάλων

Σε έκτακτη γενική συνέλευση θα προχωρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα οι Τρικαλινοί συνταξιούχοι προκειμένου να συντονίσουν τις κινήσεις τους ενόψει της παντρικαλινής κινητοποίησης που θα διοργανώσουν το Σάββατο 30 Νοεμβρίου. Η έκτακτη γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων στις 10 το πρωί.

«Ένας λόγος από τους λόγους θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση είναι για να ενημερώσουμε τους συνταξιούχους για όλα αυτά που πληροφορούνται σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το νέο ασφαλιστικό. Ακούν αλλά δεν ξέρουν τι τους περιμένει» δήλωσε ο πρόεδρος ο κ. Ηλίας Ζωγράφος, από το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων σημειώνοντας πως οι συνταξιούχοι θα συμμετέχουν στις 30 Νοεμβρίου σε συλλαλητήριο, στις 10 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Τρικάλων.

«Αυτές τις μέρες γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να ενημερώσουμε το σύνολο των συναδέλφων μας προκειμένου η κινητοποίηση να είναι άκρως επιτυχημένη» σημείωσε ο κ. Ζωγράφος. Τόνισε ότι μετά από το πόρισμα των σοφών η κυβέρνηση προχωράει στο νέο ασφαλιστικό και πρέπει να δημιουργηθεί ένα μεγάλο μαζικό κίνημα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση πριν να περάσει στη Βουλή.

«Θα είναι ταφόπλακα για την κοινωνική ασφάλιση. Θα αντισταθούμε, θα παλέψουμε για την ασφάλιση. Μετά από τόσα χρόνια εργασίας δεν θα φτάσουμε στο σημείο να παραδώσουμε στα δικά μας παιδιά μία ασφάλιση που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γνωρίζαμε».

Σύμφωνα με τον κ. Ζωγράφο, το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Σύλλογος απέτρεψε τα μέλη του από το να πέσουν στην παγίδα των μεγάλων δικηγορικών γραφείων. «Έτσι θα συνεχίσουμε. Με πολιτικές αποφάσεις θα λυθούν όλα τα προβλήματα ακόμη και για την αναδρομικότητα και για τα αυτά που μας χρωστάει το κράτος. Είναι δικά μας λεφτά και τα απαιτούμε σήμερα στο ακέραιο» σημείωσε.