Σύντομα θα υπάρχει ανάδοχος για την ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλα – Τρίκαλα – Καλαμπάκα

Αυτό υπογράμμισε από τα Τρίκαλα ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Πααπδόπουλος κατά την συνάντηση με τον Κώστα Αγοραστό και το Χρήστο Μιχαλάκη

Τις πύλες του μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων πέρασε το πρωί της Δευτέρας ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Πααπδόπουλος. Ο υφυπουργός κατά την επίσκεψή του στα Τρίκαλα συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και το αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη.

Κατά την συνάντηση τέθηκαν προς συζήτηση σειρά θεμάτων μεταξύ αυτών και το πλαίσιο δράσεων και έργων στον τομέα των μεταφορών που σχετίζονται με τα Τρίκαλα και ευρύτερα την Θεσσαλία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, όπου και όπως υπογραμμίστηκε η Θεσσαλία θα είναι η πρώτη Περιφέρεια της χώρας, η οποία θα έχει ηλεκτροκίνηση στον σιδηρόδρομο.

Αυτό που επισημάνθηκε είναι ότι σύντομα θα υπάρχει ανάδοχος για την ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλα – Τρίκαλα  – Καλαμπάκα, ενώ προχωρά και η διαδικασία για την προκήρυξη της μελέτης για την  σιδηροδρομικής ένωσης Θεσσαλίας με την Ήπειρο. 

«Δεν  ήρθαμε για να ανακοινώσουμε έργα που θα γίνουν, αλλά έργα που τελειώνουν. Γίνεται μια σημαντική δουλειά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, διότι υλοποιούνται σημαντικά έργα για την αναβάθμιση και την καλύτερη ποιότητα της μετακίνησης των πολιτών» τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών ΜιχάληςΠαπαδόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός τόνισε  «σύντομα θα υπάρχει ανάδοχος για την ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλα – Τρίκαλα  – Καλαμπάκα. Είναι ένα δύσκολο έργο που καταφέραμε να πιέσουμε για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Τώρα είμαστε στο δεύτερο στάδιο αυτό της επικαιροποιήσης του αναδόχου για τις προσφορές».