Συνεχίζονται οι ενημερωτικές εκδηλώσεις στο 2ο δημοτικό σχολείο Οιχαλίας

Η νέα εκδήλωση αναμένεται να διεξαχθεί την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα και θα έχει ως τίτλο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Κίνδυνοι και Τρόποι Αντιμετώπισής τους»

Συνεχίζονται οι ενημερωτικές εκδηλώσεις στο 2ο δημοτικό σχολείο Οιχαλίας για την ενημέρωση των γονιών πάνω σε ζητήματα που σχετίζονται με τα παιδιά. Η πρώτη εκδήλωση ως γνωστό είχε πραγματοποιηθεί προ δεκαπενθημέρου και σημειώσει απόλυτη επιτυχία.

Η νέα εκδήλωση αναμένεται να διεξαχθεί την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 5:30 το απόγευμα και θα έχει ως τίτλο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο – Κίνδυνοι και Τρόποι Αντιμετώπισής τους».

Εισηγητής θα είναι ο  Βασίλης Χ. Γερογιάννης, Καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο κ. Γερογιάννης, το έργο του οποίου θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος κος Απόστολος Ζώης, είναι επίσης και επισκέπτης καθηγητής σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού: IPAG Business School, Paris and Nice, France, American University of Beirut (AUB), Beirut, Lebanon, Siauliai State College, Siauliai, Lithuania

Modern University for Business and Science, Beirut, Lebanon, Al-Hussein Bin Talal University, Ma’an, Jordan, State College of Applied Sciences, Skierniewice Poland

Mundiapolis University, Casablanca, Morocco.

Σε έρευνες που έχουν διεξαχθεί σε Ευρωπαϊκό  επίπεδο, έχει αποδειχθεί ότι το 63% των εφήβων επικοινωνεί με αγνώστους  on line, το 9,3% έχει ομολογήσει ότι τους έβλαψε, ενώ  το 45,7% έχει συναντήσει στον φυσικό κόσμο κάποιον που γνώρισε μέσω διαδικτύου.  Η αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους σε συνδυασμό με την άγνοια των κινδύνων, τα αφήνουν απροστάτευτα  σε κάθε κακόβουλη συμπεριφορά. Με την ενημέρωσή αυτή στοχεύουμε να υποστηρίξουμε τους γονείς για διαρκή επαγρύπνηση και διακριτική επίβλεψη, ώστε να διασφαλιστεί μια δημιουργική και υγιής σχέση των παιδιών τους με το διαδίκτυο.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι Εκπαιδευτικοί του Σχολείου με τον Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων.

Χορηγός επικοινωνίας: Η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Για λόγους διασφάλισης της υγείας όλων μας, όσοι προσέλθουν, θα πρέπει να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή rapid test.