Συνεχιστής του έργου του Κύρου Δωροθέου, ο μοναχός Πρόδρομος

Το βράδυ ανήμερα των Φώτων, ο μοναχός της Ιεράς Μονής Γενέσιου της Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας τέλεσε Αγρυπνία λαμβάνοντας τις ευχές των πιστών για τα ονομαστήριά του

Συνεχιστής του έργου που άφησε πίσω του μετά την Κοίμησή του, ο μακαριστός Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γενέσιου Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας, Κύρος Δωρόθεος, είναι ο σεβάσμιος και ταπεινός μοναχός Πρόδρομος, που εγκαταστάθηκε στο μοναστήρι προσφάτως.

Άξιος συνεχιστής του έργου του Κύρου Δωροθέου, ο π. Πρόδρομος, κρατά το καντήλι της Παναγιάς και του μακαριστού Ηγουμένου άσβεστο, προσευχόμενος για όλους τους κατοίκους της Οιχαλίας κι όλους τους συνδημότες μας.

Το μοναστήρι της Οιχαλίας, ένα από τα τρία ζωντανά πνευματικά στολίδια της περιοχής του Δήμου Φαρκαδόνας, μετά την κοίμηση του Ηγουμένου, δεν έμεινε έρημο.

Μετά τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, το μοναστήρι συνεχίζει να λειτουργεί υπό την παρουσία του ταπεινού μοναχού, που έρχεται να δεχτεί πλήθος πιστών που ανηφορίζουν σε υψόμετρο 1.000 μέτρων για να προσκυνήσουν την Παναγία και να καταθέσουν τα αιτήματά τους. Να ασπαστούν τον μοναχό, που αφοσιώθηκε στον Χριστό και την Εκκλησία, υμνώντας και δοξάζοντας σε καθημερινή βάση, νυχθημερόν τον Πανάγαθο.

Το βράδυ των Φώτων, παραμονή της εορτής της Συνάξεως του Ιωάννου του Προδρόμου, ο σεβάσμιος μοναχός, π. Πρόδρομος, εόρτασε τα ονομαστήριά του, τελώντας Ιερά Αγρυπνία στην Ιερά Μονή.

Αρκετοί πιστοί από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας, ανηφόρησαν στην Ιερά Μονή για να ευχηθούν στον φύλακα «Άγγελο» της Μονής του Ορφανού για τα ονομαστήριά του, και να παρακολουθήσουν την Ιερά Αγρυπνία που τελέστηκε με αφορμή την σημερινή εορτή του Τιμίου Προδρόμου.

Να προσκυνήσουν την Εικόνα του Ιωάννη του Προδρόμου, αλλά και της Παναγίας, που φωτοβολεί, ζεσταίνοντας με ελπίδα τις καρδιές όλων μας.

Ανάλογες θρησκευτικές εκδηλώσεις θα συνεχίσουν να τελούνται και την χρονιά που διανύουμε σε μεγάλες θρησκευτικές εορτές. Το μοναστήρι λειτουργεί σε καθημερινή βάση πρωί και απόγευμα δεχόμενο τις επισκέψεις των πιστών.

Κάθε Σάββατο στο μοναστήρι του Ορφανού τελείται η Θεία Λειτουργία, την οποία παρακολουθούν πιστοί από την Οιχαλία και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαρκαδόνας αλλά και επισκέπτες.