Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Λαϊκών Κατοικιών Φαρκαδόνας

Κλιμάκιο στελεχών του ΚΚΕ, αποτελούμενο από τους Τάσο Τσιαπλέ, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ, περιφερειακό σύμβουλο και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας, Αλέκο Νταούλα, μέλος της Ε.Π Θεσσαλίας και Ευαγγελία Στεργίου, δημοτική σύμβουλο και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Φαρκαδόνας, επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιούλη τη Φαρκαδόνα, όπου συναντήθηκε με την Επιτροπή Αγώνα δημοτών της ευρύτερης περιοχής Λαικών Κατοικιών Φαρκαδόνας, με τους οποίους συζήτησαν προβλήματα που τους απασχολούν.
• Συγκεκριμένα, στις παρυφές της Φαρκαδόνας, δίπλα στον παλιό δρόμο Τρικάλων – Λάρισας, προ 20ετίας κατασκευάστηκαν 20 διαμερίσματα λαϊκών κατοικιών από την Πρόνοια, εκ των οποίων έχουν παραδοθεί μέχρι σήμερα σε δικαιούχους μόνο τα 11, ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν κενά και φθείρονται από το χρόνο. Αμέσως μετά την εγκατάσταση των δικαιούχων στο συγκρότημα των λαικών κατοικιών εμφανίστηκαν προβλήματα με το αποχετευτικό σύστημα με αποτέλεσμα να υπερχειλίζουν τα βοθρολύματα στο ισόγειο αποτελώντας σοβαρή εστία μόλυνσης για τους κατοίκους και καθιστώντας εξαιρετικά δυσχερή την διαμονή τους εκεί. Ως άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος κρίθηκε το μηνιαίο άδειασμα των βόθρων με κόστος άνω των 130 ευρώ ανά οικογένεια, ποσό που οι φτωχές οικογένειες αδυνατούν να καταβάλουν. Παρά τις προσπάθειες των κατοίκων προς τους αρμόδιους (αποκεντρωμένη διοίκηση και δήμος) δεν έχει βρεθεί ακόμα λύση, που μια απ’ αυτές θα ήταν να δοθεί από τον δήμο οικόπεδο δίπλα στις κατοικίες για να φτιαχτεί σύστημα αποχέτευσης, χωρίς επιβάρυνση των φτωχών οικογενειών.
● Επί του παλιού δρόμου Τρικάλων – Λάρισας, λειτουργεί πάνω από 20 χρόνια χωρίς άδεια το δημοτικό αμαξοστάσιο Φαρκαδόνας. Το κτήριο που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των εργαζομένων στην καθαριότητα είναι σε κακή κατάσταση, στο χώρο του αμαξοστασίου βρίσκονται παλιά εγκαταλελειμμένα μηχανήματα, εξαρτήματα και σκουπίδια, αποτελώντας κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων όπως και για τους κατοίκους και επαγγελματίες της γύρω περιοχής. Έγιναν ενέργειες από την Ενωση ΕΒΕ Φαρκαδόνας για την μεταφορά του αμαξοστασίου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα ως τώρα. Στις 31/5/2018 εκδόθηκε απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη, που δικαιώνει τους δημότες που αντιδρούν και κοινοποιείται η καταδικαστική για το δήμο απόφαση στην υγειονομική υπηρεσία, στην περιφέρεια και στο δήμο. Είναι επιτακτική ανάγκη η μεταφορά του αμαξοστασίου σε κατάλληλα διαμορφωμένη περιοχή, με σύγχρονη κτηριακή υποδομή ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες των εργαζομένων και η ύπαρξη κατάλληλης απόστασης από κατοικίες ώστε να διασφαλίζεται η υγεία των κατοίκων.
● Σοβαρό επίσης πρόβλημα για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής είναι η μεγάλη αύξηση αδέσποτων ζώων. Ο χώρος του παλιού κτηνιατρείου Φαρκαδόνας, είχε χρησιμοποιηθεί απλά για να σιτίζονται εκεί τα αδέσποτα. Ωστόσο ο χώρος δεν είχε διαμορφωθεί για την παραμονή των ζώων και αυτά μετακινούνταν στο χώρο του αμαξοστασίου και των λαϊκών κατοικιών. Σήμερα η σίτισή τους σταματήσει με αποτέλεσμα τα αδέσποτα να κινούνται σε αγέλες στις παραπάνω περιοχές, αποστεωμένα και πολλά άρρωστα. Το πρόβλημα είναι έντονο τόσο για τα ίδια τα ζώα όσο και για τους κατοίκους των περιοχών που συχνά δέχονται επιθέσεις, χωρίς η δημοτική αρχή να δίνει λύση στο πρόβλημα.

Τρίκαλα  18  Ιούλη 2021

ΑΠΟ ΤΗΝ Τ.Ε. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ