Συμπαραστέκεται στους αγρότες η «Λαϊκή Συσπείρωση» Φαρκαδόνας

Τα δυο εκλεγμένα μέλη της δημοτικής παράταξης κ.κ. Ευαγγελία Στεργίου και Αφροδίτη Βανακάρα απαιτούν για τους αγρότες οικονομική ενίσχυση και μέτρα προστασίας των περιουσίων

Την συμπαράσταση στους πληγέντες αγρότες εκφράζει η δημοτική παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φαρκαδόνας και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ευαγγελία Στεργίου και Αφροδίτη Βανακάρα.

Όπως αναφέρουν τα δυο εκλεγμένα μέλη της παράταξης οι κάτοικοι και οι αγρότες του Δήμου Φαρκαδόνας βρέθηκαν για πολλοστή φορά στο ίδιο έργο θεατές.

«Μεγάλες εκτάσεις στο Ζάρκο, Πηνειάδα, Κεραμίδι, Φαρκαδόνα, Κλοκοτό, Νομή, Φανερωμένη και Σερβωτά είναι πλημμυρισμένες και κατεστραμμένες καταδεικνύοντας με τον πλέον οξυμένο τρόπο ότι το ζήτημα της αντιπλημμυρικής προστασίας διαχρονικά δεν είναι προτεραιότητα για την εκάστοτε κυβέρνηση, για την περιφέρεια Θεσσαλίας και για τους δήμους, όπως άλλωστε και μια σειρά άλλων αναγκών των αγροτικών – εργατικών οικογενειών. Το γεγονός ότι κάθε χρόνο οι αγροτο-κτηνοτρόφοι της περιοχής μας και ευρύτερα του Θεσσαλικού κάμπου πλήττονται μετρώντας τεράστιες απώλειες δεν οφείλεται μόνο στα «ακραία» καιρικά φαινόμενα αλλά κυρίως στην ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική που δεν απαντά στην ανάγκη ύπαρξης έστω και των στοιχειωδών μέτρων και αντιπλημμυρικών έργων που θα μπορούσαν να προστατέψουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Οι πλημμύρες που χτύπησαν βάναυσα εκ νέου αγροτικές καλλιέργειες, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις καθώς και κατοικημένες περιοχές δεν αντιμετωπίζονται με «θα» ούτε με μερεμέτια. Απαιτούνται σχεδιασμός και εκτέλεση των απαιτούμενων αποστραγγιστικών, αντιπλημμυρικών και εγγειοβελτιωτικών έργων σε όλη τη Δυτική Θεσσαλία και σε όλο το μήκος του Πηνειού και των παραποτάμων του. Απαιτούνται έργα που θα προστατέψουν τον αγροτικό πληθυσμό από πλημμυρικά φαινόμενα, έργα που θα αντιμετωπίζουν την λειψυδρία που μαστίζει τον αγροτόκοσμο της περιοχής μας το καλοκαίρι. Απαιτούνται πολιτική βούληση και κονδύλια από την πλευρά της κυβέρνησης, της περιφέρειας και των δήμων, τα οποία δεν θέλουν να διαθέσουν. Φτάνουν πια οι υποσχέσεις και οι δηλώσεις συμπόνιας όλων τους.», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του δήμου Φαρκαδόνας εκφράζει τη συμπαράστασή της σε όσους συμπολίτες επλήγησαν και έπαθαν ζημιές, παράλληλα αξιώνει:

Άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση του συνόλου της ζημιάς σε καλλιέργειες και πάγιο κεφάλαιο.

·         Να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε όλους τους πληγέντες, να παγώσουν οι οφειλές τους στο Δημόσιο, τράπεζες και ΕΦΚΑ, να εξαιρεθούν από φόρους και ΕΝΦΙΑ.

·         Να σχεδιαστούν και να εκτελεστούν άμεσα αντιπλημμυρικά, αποστραγγιστικά και εγγειοβελτιωτικά έργα που θα προλαμβάνουν και θα αντιμετωπίζουν πλημμύρες και λειψυδρία για όλη την Δυτική Θεσσαλία.