Συλλυπητήριο μήνυμα της Κρυσταλλίας Μαντζανά

«Ο μακαριστός Αλέξιος υπήρξε φωτεινή προσωπικότητα ιεράρχη για την Εκκλησία της Ελλάδος και των Τρικάλων, με ακέραιο εκκλησιαστικό ήθος, καθώς και πλούσιο ποιμαντικό και άλλο έργο»

Την βαθυτάτη θλίψη της εκφράζει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων

Κα Κρυσταλλία Ματζανά και οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας για την εκδημία του σεπτού ποιμενάρχη μας, πρ. Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου. Τόσο η ίδια, όσο και ολόκληρο το προσωπικό της Υπηρεσίας διατηρούσε στενή συνεργασία με το Μακαριστό Μητροπολίτη, σχετικά με έργα που άπτονταν με την αναστήλωση και συντήρηση θρησκευτικών μνημείων.

Σε κείμενο της η κα Ματζανά αναφέρει μεταξύ των άλλων τα εξής:

«Ο μακαριστός Αλέξιος υπήρξε φωτεινή προσωπικότητα ιεράρχη για την Εκκλησία της Ελλάδος και των Τρικάλων, με ακέραιο εκκλησιαστικό ήθος, καθώς και πλούσιο ποιμαντικό και άλλο έργο.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων, από την ίδρυσή της, το 2007, έως και τις τελευταίες μέρες πριν από την παραίτησή του από τον μητροπολιτικό θώκο, διατηρούσε συνεχή και γόνιμη συνεργασία με τον σεπτό ιεράρχη για την ανάδειξη μονών ναών και κειμηλίων. Με το μειλίχιο και πράο ύφος του ο κυρός Αλέξιος γαλήνευε τις συζητήσεις μας και πάντα καταλήγαμε σε θετικά αποτελέσματα.

Αιωνία σου η μνήμη και καλό Παράδεισο, κυρέ Αλέξιε.».