Συγκινητική η συμμετοχή στην αιμοδοσία της Οιχαλίας

Η εκδήλωση διοργανώθηκε κοινά από το Δήμο Φαρκαδόνας και την διαχειρίστρια της Τράπεζας Αίματος Δήμου Φαρκαδόνας κα Ελένη Στεργίου Μπότη και το Σύλλογο Γυναικών Οιχαλίας την πρόεδρος κα Σπυριδούλα Καψάλη και την διοίκηση

Ένωσαν τις δυνάμεις τους και πορεύτηκαν κοινά με ένα σκοπό, αυτό της ανάδειξης του εθελοντισμού και της κοινωνικής ευθύνης. Ο λόγος για το Δήμο Φαρκαδόνας και το Σύλλογο Γυναικών Φαρκαδόνας, που το πρωί της Πέμπτης προχώρησαν στην διοργάνωσης κοινής εθελοντικής προσφοράς αίματος για την ενίσχυση των Τραπεζών αίματος του Δήμου Φαρκαδόνας και του Συλλόγου Γυναικών Οιχαλίας.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» η αιμοδοσία διεξήχθη στην Οιχαλία και στα γραφεία του Συλλόγου Γυναικών και αγκαλιάστηκε από αρκετό κόσμο που έσπευσε να προσφέρει λίγο από το χρόνο του και λίγο από το αίμα του, συμβάλλοντας στην ενίσχυση των τραπεζών που έχουν συστήσει οι δυο φορείς.

Στο χώρο βρέθηκαν η διαχειρίστρια της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Φαρκαδόνας κα Ελένη Στεργίου Μπότη, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Οιχαλίας κα Σπυριδούλα Καψάλη καθώς και το σύνολο της διοίκησης του τοπικού Οργάνου.

Τόσο η κα Στεργίου-Μπότη, όσο και η κα Καψάλη, ευχαρίστησαν τον κόσμο που συμμετείχε στην εκδήλωση, τονίζοντας ότι η παρουσία του κόσμου δίνει εθελοντικά και κοινωνικά μηνύματα.

«Αποφασίσαμε να πορευτούμε κοινά με ένα στόχο, αυτό της ανάδειξης του εθελοντικού και κοινωνικού χαρακτήρα. Όλοι σήμερα γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες σε αίμα είναι έντονες σε όλη τη χώρα. Μπροστά σε αυτό δεν μπορούμε να αδιαφορούμε. Το αίμα μπορεί να χρειαστεί σε οποιοδήποτε από εμάς, ανά πάσα ώρα και στιγμή και μπορεί να σταθεί σωτήριο για μια ανθρώπινη ζωή. Ευχαριστούμε θερμά όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση, την οποία θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω ως εκδήλωση ζωή», τόνισε η κα Ελένη Στεργίου-Μπότη, διαχειρίστρια της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Φαρκαδόνας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Οιχαλίας κα Σπυριδούλα Καψάλη.

«Πραγματικά η συμμετοχή του κόσμου υπήρξε συγκινητική. Ο κόσμος αγκάλιασε την εκδήλωση που είχε πολλαπλούς στόχους και σκοπούς συμβάλοντας στην ανάδειξη του εθελοντισμού, αλλά ταυτόχρονα ενισχύωντας και της τράπεζες αίματος, του Συλλόγου Γυναικών Οιχαλίας και του Δήμου Φαρκαδόνας. η χαρά μας είναι μεγάλη. Η συνεργασία που ξεκίνησε θα συνεχιστεί καθώς η ανθρώπινη ζωή, προέχει για όλους μας, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε όλοι μας», τόνισε η κα Καψάλη.

Τέλος αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το πρωί της Παρασκευής αναμένεται η διοργάνωση εθελοντικής προσφοράς αίματος στο Γριζάνο που διοργανώνεται από την τοπική κοινότητα.