Συγκινεί το αποχαιρετιστήριο του Κώστα Μαντζανά στον πατέρα του

Έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 6 Μάρτη 2021 ο καλός μου πατέρας Σωτήρης Μαντζανάς. 82 χρονών, συνταξιούχος της Τράπεζας Ελλάδας (Δημόσιο Ταμείο Τρικάλων).

Ό,τι και να πω για τον πατέρα μου θα είναι λίγο. Ένας πολύ δημοκρατικός πατέρας, ήπιων τόνων, με πολύ καλή καρδιά, πράος, μειλίχιος. Με την καλή κουβέντα πάντα στο στόμα, ακόμα κι αν μερικές φορές τον είχα πληγώσει. Όχι χέρι δεν σήκωσε ποτέ πάνω σε μένα και τον αδερφό μου, αλλά ούτε μια κακή κουβέντα δεν θυμάμαι ποτέ να μου είπε. Ακόμα και στις εντάσεις, φρόντιζε να ρίχνει πάντα «νερό και όχι λάδι στη φωτιά».

Με στήριξε όσο κανένας άλλος πατέρας. Και δεν εννοώ μόνο οικονομικά. Καναδυό φορές που είχα μπει στο νοσοκομείο, ήταν (μαζί με τη μάνα μου) πάντα από δίπλα μου, να μου συμπαραστέκεται. Όπως και καναδυό φορές που έμπλεξα με τα δικαστήρια, ήταν πάντα εκεί, ακούραστος και άοκνος μάρτυράς μου. Το 2009 που με πήραν πρώτη φορά ωρομίσθιο καθηγητή στη Μυτιλήνη, ήρθε μέχρι εκεί για να με βοηθήσει να βρούμε σπίτι. Ήταν ακόμα δυνατός.

Κάποια στιγμή όμως απόκτησε πρόβλημα με τα νεφρά του (νεφρική ανεπάρκεια) κι αυτό πυροδότησε πολλές λοιμώξεις του. Πέρσι στην Εντατική του Νοσοκομείου Τρικάλων κατάφερε να βγει νικητής στη μάχη της ζωής. Δεν τα κατάφερε το ίδιο και φέτος όμως…

Όσο κι αν λειάνει ο χρόνος τον πόνο μου για το χαμό του, η ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ θα είναι πάντα για μένα απώλεια. Απ’ την άλλη όμως θα ζει πάντα μέσα στη θύμησή μου.

ΑΝΤΙΟ ΓΛΥΚΕ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, ΣΩΤΗΡΗ!!

Θα πας να βρεις τον αγαπημένο σου αδερφό Χρήστο, που έφυγε κι αυτός από τη ζωή πρόσφατα (μέσα στο 2021 κι ο θείος μου).

ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑ!!

Κώστας Μαντζανάς, καθηγητής Χημείας, Τρίκαλα.

ΥΓ: Θα ήθελα να ευχαριστήσω ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ όλους τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Τρικάλων, καθώς και τον εξαιρετικό ιδιώτη γιατρό νεφρολόγο κύριο Κώστα Πλιάκο, για την ακούραστη και άοκνη φροντίδα που πρόσφεραν στον πατέρα μου Σωτήρη, μέχρι τα στερνά του.