Στους δρόμους βγήκαν οι Τρικαλινοί εκπαιδευτικοί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ρήγα Φεραίου για τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας στα σχολεία

Την πρώτη επίσημη κινητοποίηση μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης εκπαιδευτικοί του νομού, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αντικείμενο της διαμαρτυρίας τα ανεπαρκή, όπως χαρακτήρισαν οι εκπαιδευτικοί μέτρα κατά το άνοιγμα των σχολείων.

Κατά την κινητοποίηση οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των μαθητών, δασκάλων και καθηγητών. Στο ίδιο πλαίσιο ζητήθηκε: Μείωση μαθητών ανά τμήμα ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, εξασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολικών αιθουσών για τη λειτουργία τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών, Β’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών άμεσα για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες, να δοθεί δωρεάν ο αναγκαίος αριθμός κατάλληλων μασκών σε καθημερινή βάση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, έκτακτη κρατική χρηματοδότηση στην εκπαίδευση και οικονομική επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές, κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων.

Οι εκπαιδευτικοί των Τρικάλων υπογράμμισαν ότι δεν σταματούν εδώ, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να γίνουν πράξη τα αιτήματα που προβάλλουν. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης οι εκπαιδευτικοί μετέβησαν στο Δημαρχείο Τρικκαίων όπου επέδωσαν ψήφισαν διαμαρτυρίας με τα αιτήματά τους.