Στο Ζάρκο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Σάκη Παπαδόπουλο

Συνάντηση αγροτών, φορέων και κατοίκων του χωριού με κλιμάκιο της ΝΕ Τρικάλων, της Τοπικής Οργάνωσης Φαρκαδόνας του ΣΥΡΙΖΑ και του βουλευτή Τρικάλων του κόμματος όπου κάτοικοι του Ζάρκου κατέθεσαν τις προστάσεις στο Σάκη Παπαδόπουλου

 Αναφορά στα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή με σκοπό την επιδίωξη λύσεων, καθώς επίσης και στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, στάθηκε κατά την επίσκεψή του στο Ζάρκου του Δήμου Φαρκαδόνας, ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος υπήρξε επικεφαλής κλιμακίου της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ και της Τοπικής Οργάνωσης Δήμου Φαρκαδόνας. Συναντήθηκε με αγρότες και κατοίκους της περιοχής, καταγράφοντας προβλήματα και προτάσεις που του τέθηκαν.

Αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στην τρέχουσα στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώνεται από τις εξελίξεις στις συνομιλίες με την π. Γ.Δ.Μ. για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης σε όλα τα θέματα, συμπεριλαμβανομένης και της ονοματολογίας καθώς και στη διερεύνηση από τη δικαιοσύνη και τη Βουλή του μεγάλου πολιτικού και οικονομικού σκανδάλου της Novartis.

Ο ίδιος μίλησε για την προσπάθεια της κυβέρνησης για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια και την επιτήρηση τον Αύγουστο, γεγονός που θα δώσει τη δυνατότητα στη χώρα, πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, να χαράξει τη δική της αναπτυξιακή πορεία και στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα αναπτυξιακής ανασυγκρότησης με πολιτικές που θα ανακουφίσουν τους πολίτες και τις κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν από την εφαρμογή των μνημονίων.

Από το διάλογο δεν έλειψε και η αναφορά στα τοπικά προβλήματα που πρέπει άμεσα να προωθηθούν για λύση από τους αρμόδιους φορείς (Κυβέρνηση, Δήμος και Περιφέρεια.

Επι τάπητος τέθηκαν η κατάθεση από το Δήμο προς την Περιφέρεια της πρότασης για τη χρηματοδότηση του φράγματος Νεοχωρίτη, μετά και την έγκριση των Σχεδίων Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων από την ΕΕ, η χρηματοδότηση των εγγειοβελτιωτικών έργων της περιοχής με την υπογειοποίηση των αρδευτικών αγωγών, η χρηματοδότηση των επενδύσεων μείωσης του ενεργειακού κόστους άρδευσης, η διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας μονάδας επεξεργασίας και τυποποίησης οπωροκηπευτικών, με στόχο την εξαγωγή τους στις επιχειρήσεις εστίασης τρικαλινών συμφερόντων της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, η επικαιροποίηση της μελέτης για την δημιουργία του Κτηνοτροφικού Πάρκου στο Δήμο Φαρκαδόνας.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση που ακολούθησε διεξήχθη σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ενώ κατατέθηκαν δημιουργικές προτάσεις, τις οποίες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε να προωθήσει στους αρμόδιους φορείς.