Στο πλευρό των χαλαζόπληκτων του Δήμου Φαρκαδόνας το ΚΚΕ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ από τα Τρίκαλα επισκέφτηκε χωριά του Δήμου καταγράφοντας τα προβλήματα που επέφεραν τα έντονα καιρικά φαινόμενα της περασμένης Παρασκευής

Τις ζημιές που προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση της περασμένης Παρασκευής κατέγραψε κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Τρικάλων του ΚΚΕ.

Μέλη της Τ.Ε. Τρικάλων επισκέφτηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο χωριά της Φαρκαδόνας, συζητώντας με εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων και παραγωγούς, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Ορισμένα από τα χωριά επλήγησαν για δεύτερη φορά μέσα σε 2 βδομάδες με αποτέλεσμα η καταστροφή των καλλιεργειών να είναι ολοκληρωτική.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ κάλεσαν την αγροτιά της περιοχής να βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα από την ακολουθούμενη πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων, να γυρίσει την πλάτη στην κοροϊδία των ανέξοδων υποσχέσεων, των αόριστων δεσμεύσεων και στα λόγια παρηγοριάς από κυβερνητικούς παράγοντες. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα για:

Να γίνει άμεση και δίκαιη καταγραφή με πλήρη αποζημίωση στο 100% της ζημιάς με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των πληγέντων αγροτών-παραγωγών για μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας μιας και ο Νομός είναι πολυπαθής από τη χαλαζόπτωση και για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιώνονται για το σύνολο των ζημιών.

Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των πληγέντων με έκτακτη οικονομική ενίσχυση καθώς και για να παγώσουν οι οφειλές τους σε Τράπεζες και Δημόσιο.

Επίσης δεσμεύτηκαν στους παραγωγούς ότι το ΚΚΕ θα αξιοποιήσει όλες τους τις δυνάμεις για την ανάδειξη του ζητήματος τόσο στη Βουλή όσο και στην κοινωνία, ενώ ταυτόχρονα τους κάλεσε να δυναμώσουν τον αγώνα τους μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα για τα παραπάνω αιτήματα, καθώς και για διεκδικήσεις που εναντιώνονται στο ξεκλήρισμά τους, όπως η μείωση του κόστους παραγωγής, οι κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα, η μείωση της φορολογίας, η κατάργηση των χαρατσιών.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ