Στο παρά ένα γλίτωσε από τα δίχτυα απετεώνα μια ηλικιωμένη στο Γριζάνο

Ο άγνωστος της έκλεισε ραντεβού να του δώσει χρήματα, φέρνοντας ως ψεύτικο επιχείρημα ότι η κόρη της τραυματίστηκε σε τροχαίο, ακρωτηριάστηκε το πόδι της και απαιτούνταν χρήματα για την επέμβαση

Στο παρά ένα γλίτωσε από τα δίκτυα που της έστησε απατεώνας μια ηλικιωμένη από το Γριζάνο του Δήμου Φαρκαδόνας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκρονικής εφημερίδας ΚΡΗΝΗ LIVE η ηλικιωμένη που ζει στο Γριζάνο δέχτηκε τηλεφώνημα ενός αγνώστου άνδρα που την ενημέρωνε ότι η μονάκριβη κόρη της που ζει στην Αθήνα υπέστη σοβαρό τραυματισμό μετά από τροχαίο και κρινόταν αναγκαία επέμβαση στο πόδι το οποίο απειλούνταν με ακρωτηριασμό. Της ζήτησε χρήματα τα οποία τα χρειαζόταν η κόρη της για τους γιατρούς και την εγχείρηση. Κατάφερε να την πείσει και το ραντεβού δόθηκε σε κεντρικό σημείο του χωριού. Η ηλικιωμένη δεν κατείχε το μεγάλο ποσό που της ζητούσε ο άνδρας και έφερε μαζί της ότι είχε στο σπίτι της, περίπου 505 ευρώ.

Η γυναίκα προσήλθε άμεσα στο σημείο που είχε δοθεί το ραντεβού με αποτέλεσμα κάτοικοι του χωριού να αναρωτιούντια ποιον περίμενε η γυναίκα, που τους ανέφερε το περιστατικό. Λίγο αργότερα στο σημείο προσερχόταν ο άγνωστος άνδρας στον οποίο η ηλικιωμένη έδινε τα χρήματα. Για καλή της τύχη την συγκεκριμένη στιγμή κάτοικος του χωριού ο οποίος υποψιάστηκε τι ακριβώς γινόταν, προσέγγισε το σημείο, άρπαξε στα χρήματα από τον άγνωστο, ο οποίος μπροστά σε αυτή τη θέα τράπηκε σε φυγή.

Ο άγνωστος αναζητείται ενώ η γυναίκα προσπαθούσε μέχρι και την τελευταία στιγμή να τον εντοπίσει για να του δώσει τα χρήματα για να σωθεί το παιδί της.

Τα περιστατικά εξαπάτησης ηλικιωμένων στα χωριά του δήμου Φαρκαδόνας, όπως φυσικά και στο σύνολο της χώρας αυξάνονται συνεχώς με τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές να συστήνουν στους ηλικιωμένους αλλά και σε όλους τους ανυποψίαστους πολίτες να δείχνουν ιδιαίτερη προσοχή.