Στο Μοναστήρι της Παναγίτσας ανηφόρησαν πιστοί από κάθε γωνιά του Δήμου Φαρκαδόνας

Χαρμόσυνα άρχισαν να ηχούν οι καμπάνες της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσας το απόγευμα της Πέμπτης, σημαίνοντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την γιορτή της Παναγίας

«Ο ναός σου, Θεοτόκε, ἀνεδείχθη παράδεισος, ὡς ποταμούς ἀειζώους, ἀναβλύζων ἰάματα· ᾧ προσερχόμενοι πιστῶς, ὡς Ζωοδόχου ἐκ Πηγῆς, ῥῶσιν ἀντλοῦμεν, καί ζωὴν τὴν αἰώνιον· πρεσβεύεις γάρ σύ, τῷ ἐκ σοῦ τεχθέντι Σωτῆρι Χριστῷ, σωθῆναι τάς ψυχάς ἡμῶν.».

Σύμφωνα με την «KriniLive..gr» χαρμόσυνα άρχισαν να ηχούν οι καμπάνες της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτσας το απόγευμα της Πέμπτης, σημαίνοντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για την γιορτή της Παναγίας. Της Ζωοδόχου Πηγής και Μητέρας όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών που καταθέτουν τις εκκλήσεις τους, τους πόνους και τα αιτήματα τους στην Αγία Εικόνα της.

Το Μοναστήρι της Παναγίτσας, άνοιξε τις πύλες του, παραμονή της εορτής, για να υποδεχτεί τους πιστούς που ανηφόρησαν για να προσκυνήσουν την Χάρη της Παναγίας, από κάθε γωνιά του Δήμου Φαρκαδόνας. Στο Ναό του μοναστηριού που είναι αφιερωμένος στην Ζωοδόχο Πηγή, τελέστηκε ο Μέγας Εωθινός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος.

Το “παρών” έδωσαν ο π. Νομάρχης και Βουλευτής κ. Ηλίας Βλαχογιάννης, ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μιχάλης Μπαγιώτης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κώστας Κοκκινίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Μέμηλας, ο π. Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Αγγέλης, ο Πρόεδρος του Κεραμιδίου κ. Βασίλης Θεοδώρου, η Πρόεδρος του Γριζάνου κα Ευανθία Κακαδιάρη κ.ά.

Το μοναστήρι της Παναγίτσας με υπεύθυνη την γερόντισσα Αλεξία, Ηγουμένη της Μονής, αποτελεί πνευματικό φάρο, μαζί τα δυο άλλα μοναστήρια που λειτουργούν το Δήμο Φαρκαδόνας, εκείνα του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Ζάρκο και του Γενέσιου της Θεοτόκου στον Ορφανό Οιχαλίας.

Έρχονται να αποτελέσουν το αποκούμπι της πίστεως κάθε πιστού της περιοχή μας και ευρύτερα που τα επισκέπτονται για να προσευχηθούν και αναζωογονηθούν πνευματικά.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις συνεχίστηκαν το πρωί της Παρασκευής του Πάσχα, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Κορυφώνονται το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την τέλεση του μεθ΄ εόρτιου εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσοστόμου.