Το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής η εν δυνάμει υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Μαρίνα Κοντοτόλη. Συναντήθηκε με τον Διευθυντή της νοσηλευτικής μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, κ. Κελεπούρη Ζήση, καθώς και με το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Η κ. Κοντοτόλη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στον κλάδο της δημόσιας υγείας. Κύριος σκοπός της συζήτησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για την ανεύρεση ρεαλιστικών λύσεων στα προβλήματά τους, ώστε το εγχείρημα της αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες των πολιτών.

Η κ. Κοντοτόλη, ύστερα από την ενημέρωση που έλαβε, εξέφρασε την άποψη πως «αποδεικνύεται περίτρανα ότι η ομαλή λειτουργία των Κέντρων Υγείας οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κοινωνική ευαισθησία των γιατρών, των νοσηλευτών, καθώς και όλων των εργαζομένων. Όπως ακριβώς ισχύει εν γένει και στα Δημόσια Νοσοκομεία στην Ελλάδα.».