Στο επίκεντρο η Πολιτική Άμυνα και ο τρόπος χειρισμού έκτακτων συμβάντων

Μια σημαντική εκδήλωση διοργάνωσε το Αστυνομικό Τμήμα Φαρκαδόνας, ενημερώνοντας φορείς και πολίτες για έκτακτες καταστάσεις

Τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την οργάνωση της Πολιτικής Άμυνας έλαβαν το βράδυ της Πέμπτης, φορείς και πολίτες της Φαρκαδόνας σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια εκδήλωση καθαρά ενημερωτικού χαρακτήρα, καθώς όπως ειπώθηκε εξάλλου από τους διοργανωτές η Πολιτική Άμυνα δεν σχετίζεται αποκλειστικά με μια εμπόλεμη κατάσταση αλλά και σε καιρό ειρήνης για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών που προκύπτουν από αιφνίδια γεγονότα και συμβάντα.

Στην εκδήλωση μετείχαν και συνεργάστηκαν ως ομιλητές, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας. Συντονιστής της εκδήλωσης, ο οποίος ανέλαβε και την ενημέρωση για θέματα Πολιτικής Άμυνας, υπήρξε ο υπαστυνόμος του Α.Τ. Φαρκαδόνας κ. Κωνσταντίνος Παππάς.

Ο υπαστυνόμος επικέντρωσε την προσοχή του, γενικά περί πολιτικής άμυνας, στα συμβατικά όπλα μέσα προστασίας, στο Βιολογικό – Χημικό πόλεμο, καθώς και στα μέτρα προστασίας αμάχου πληθυσμού. Δεν έμεινε μονάχα εκεί εστίασε την προσοχή του και σε φυσικά φαινόμενα, όπως στα μέτρα που πρέπει να λάβουν φορείς, τοπικές αρχές και πολίτες μετά από ένα σεισμό, μιας και η χώρα μας, κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις των σεισμογενών περιοχών της Ευρώπης και παγκοσμίως.

Σε θέματα πυρόσβεσης αλλά και ατυχημάτων που προέρχονται από μια πυρκαγιά ή άλλους είδους φυσικά φαινόμενα αναφέρθηκε εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ο Πυραγός κ. Κωνσταντίνος Αυγέρης, δίνοντας τις κατάλληλες συμβουλές στους παρευρισκόμενους.

Θεωρητική ενημέρωση γύρω από τις πρώτες βοήθειες πραγματοποίησε ο γιατρός του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κ. Γιάννης Λιάμπας. Ο γιατρός παρείχε στους συμμετέχοντες ιατρικές συμβουλές γύρω από τον τρόπο αντιμετώπισης των τραυματιών, μετά από φυσικά φαινόμενα κ.α., στοιχεία που θα φανούν χρήσιμα για να σώσουν μια ανθρώπινη ζωή που βρίσκεται σε κίνδυνο.

Οι συμμετέχοντες απέκτησαν τις απαραίτητες γνώσεις γύρω από την οργάνωση της Πολιτικής Άμυνας και πληροφορήθηκαν, ότι η Πολιτική Άμυνα έχει πολλαπλό χαρακτήρα. Αναμφίβολα οι γνώσεις αυτές είναι απαραίτητες για κάθε πολίτη και γενικά για όλο τον πληθυσμό για να μπορέσει να επιβιώσει ή να αντιμετωπίσει μια δύσκολη κατάσταση καθώς και να βοηθήσει άλλα άτομα που κινδυνεύουν.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο διοικητής του Α.Τ. Φαρκαδόνας κ. Δημήτριος Νταφέκης, ο οποίος στάθηκε στην σημαντικότητα τέτοιων εκδηλώσεων, συγχαίροντας τους ομιλητές για τις εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους.