Στο Δημαρχείο Φαρκαδόνας οι Ελληνοπόντιοι για να θέσουν για πολλοστή φορά το θέμα της στεγαστικής τους αποκατάστασης

Το Δημαρχείο της Φαρκαδόνας επισκέφτηκε το πρωί της Τρίτης αντιπροσωπεία της διοίκησης του Συλλόγου Ποντίων και Ομογενών Φαρκαδόνας «Αργοναύτες» προκειμένου να θέσουν για πολλοστή φορά, εδώ και πολλά χρόνια, ζητήματα, που σχετίζονται με την στεγαστική αποκατάσταση.

Θέμα που ταλανίζει τρεις περίπου δεκαετίες τώρα, τους διαμένοντες στο οικισμό των Ελληνοποντίων, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπήρξαν τα επιθυμητά αποτελέσματα της στέγασης των Ελληνοποντίων στον οικισμό που δημιουργήθηκε, όπισθεν του Γενικού Λυκείου Φαρκαδόνας.

Αν και τα κτίρια ολοκληρώθηκαν πριν χρόνια, δυστυχώς μέχρι και σήμερα οι οικογένειες των Ελληνοποντίων που συνεχίζουν να ζουν στη Φαρκαδόνα και στον οικισμό, δεν μεταφέρθηκαν, μιας και τα λοιπά έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι και σήμερα. Δυστυχώς, όπως είχε καταγράψει σε αποκλειστικό ρεπορτάζ η «Krini Live», μετά από αυτοψία στο σημείο, τα κτίρια έχουν υποστεί πλέον πολλές βλάβες και ζημιές, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά να κρίνονται πλέον ακατάλληλα προς κατοίκηση και να απαιτούνται νέες εργασίες.

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιάννη Κεμανίδη, επισκέφτηκε το Δημαρχείο όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο, Σπύρο Αγναντή και ενός εκ των αντιδημάρχων, Βαγγέλη Κοσμά.

Ο κ. Κεμανίδης ενημέρωσε δήμαρχο και αντιδήμαρχο για τις εξελίξεις όλα αυτά τα χρόνια, εξηγώντας ότι το θέμα βρίσκεται σε εκκρεμότητα τρεις περίπου δεκαετίες, χωρίς ουσιαστικά να δίνεται λύση στο θέμα.

«Εδώ και πολλά χρόνια συζητούμε για το στεγαστικό των Ελληνοποντίων χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα. Το θέμα το θέσαμε στο πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σιμήτη, υπουργούς, τοπικούς βουλευτές, υπουργούς. Σαφώς και ευθύνες δεν μπορούμε να επιρρίψουμε στην αυτοδιοίκηση. Υπάρχουν όμως ολιγωρίες, καθώς καμιά δημοτική Αρχή μέχρι και σήμερα δεν έκανε αυτά που θα μπορούσε να κάνει για να βοηθήσει στην προώθηση των εργασιών και στην ολοκλήρωση του έργου. Τα αντίθετα έχουν γίνει.», τόνισε ο κ. Κεμανίδης για να προσθέσει:

«Η κατάργηση ή αλλαγή της λίστας των δικαιούχων που έγινε επί θητείας, Θανάση Μεριβάκη, μας ανάγκασε να προσφύγουμε στην Επιτροπή του άρθρου 152, (Περιφέρεια) ζητώντας την ακύρωση. Η Περιφέρεια ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και επανήλθαμε στην παλιά λίστα των δικαιούχων.».

Ο κ. Κεμανίδης κατά τη συνάντηση επανέλαβε την άποψη ότι ο οικισμός κατασκευάστηκε αποκλειστικά για τις οικογένειες των Ελληνοποντίων, τους κληρονόμους των αποβιώσαντων, καθώς και τα μικτά ζευγάρια που προέκυψαν όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να πάψουν να επικρατούν σενάρια για διανομή των σπιτιών, αρχικά στους Ελληνοπονοποντίους και μετέπειτα όσων απομείνουν σε απόρους του Δήμου Φαρκαδόνας.

«Αυτά τα σπίτια έγιναν αποκλειστικά για ένα σκοπό, για τους Ελληνοποντίους που κατέθεσαν αίτηση, τους κληρονόμους σε περιπτώσεις που απεβίωσαν και σε μικτά ζευγάρια. Αυτό όριζε ο νόμος.», τόνισε με έμφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κεμανίδης χαρακτήρισε την συνάντηση εποικοδομητική καθώς διαπιστώθηκε η καλή θέληση για συνεργασία. Κατανόησε ταυτόχρονα ότι δεν είναι στις δυνατότητες του Δήμου να προσφέρει κάτι παραπάνω, πέραν των πιέσεων που μπορεί να ασκήσει στους πολιτικούς παράγοντες, μιας και ρόλος του είναι διαχειριστικός και  διεκπεραιωτικός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.