Στις πληγείσες περιοχές της Κρήνης ο Χρήστος Σιμορέλης

Αυτοψία σε καλλιεργούμενες εκτάσεις που υπέστησαν ζημιές από την χαλαζόπτωση και τη νεροποντή και άμεσες ενέργειες προκειμένου να υπάρξει κινητοποίηση από τον ΕΛΓΑ

Με το πρώτο φως της ημέρας η εικόνα στο αγρόκτημα της Κρήνης είναι άκρως αποκαλυπτική για τις ζημιές που προκάλεσε η χθεσινή, ισχυρή νεροποντή και χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή και τις καλλιεργούμενες εκτάσεις.

Εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργούμενα με καλαμπόκι, βυθίστηκαν στα νερά και υπέστησαν σημαντικές ζημιές από το χαλάζι, που διήρκησε για περισσότερο των 20 λεπτών της ώρας χθες αργά το απόγευμα.

Σύμφωνα με παραγωγούς τόσο τα φυτά, όσο και τα χωράφια, υπέστησαν σημαντικές ζημιές, και πλέον πρέπει να επανασπαρθούν με ότι αυτό συνεπάγεται, κόπο, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλο κόστος που απαιτεί η καλλιέργεια.

Το παρήγορο της υπόθεσης είναι ότι η χαλαζόπτωση υπήρξε ισχυρότερη περιμετρικά του χωριού κι όχι στο γενικότερο πλαίσιο των καλλιεργούμενων εκτάσεων με αποτέλεσμα να μην πληγεί το σύνολο των καλλιεργειών. Ωστόσο και στις περιπτώσεις που «χτύπησε» καλαμπόκια, δέντρα και αμπέλια, αποδείχτηκε καταστροφικό.

Το πρωί της Τρίτης στο χωριό της Κρήνης βρέθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Σιμορέλης, ο οποίος συνοδευόμενος από το μέλος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Στάμο, τον αντιδήμαρχο Φαρκαδόνας κ Κώστα Θωμά, τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΦ και δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Χαλκιά, τον Γεωπόνο του δήμου κ. Ηλία Σβανά, τον πρόεδρο της Κρήνης κ. Τάκη Αναγνώστου και κατοίκους, μετέβη σε καλλιεργούμενες εκτάσεις που υπέστησαν ζημιές. Ο ίδιος ενημερώθηκε ενώ έγινε αποδέκτης των δυσάρεστων εικόνων που άφησαν πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Δήλωσε συμπαραστάτης των αγροτών, ενώ εξήγησε ότι θα έχει άμεσα επικοινωνία με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΛΓΑ, οι οποίοι θα δώσουν κατευθύνσεις προκειμένου να δηλωθούν και στην συνέχεια να καταγραφούν οι ζημιές προκειμένου να υπάρξει αποζημίωση των πληγέντων παραγώγων.