Στις χαλαζόπληκτες κοινότητες των Πελινναίων βρέθηκε σήμερα ο ΕΛΓΑ

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ επισκέφτηκε Ταξιάρχες, Πετρόπορο, Φανερωμένη για να σχηματίσει μια πρώτη άποψη για τις ζημιές που άφησε πίσω της η χαλαζόπτωση του Σαββάτου

Στην Δημοτική Ενότητα Πελινναίων βρέθηκαν σήμερα νωρίς το πρωί κλιμάκια του ΕΛΓΑ πραγματοποιώντας αυτοψία στις χαλαζόπληκτες κοινότητες των Ταξιαρχών, της Φανερωμένης και του Πετροπόρου.

Όπως είναι γνωστό μέσω και του ρεπορτάζ της «ΚΡΗΝΗ LIVE», η χαλαζόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, προκαλώντας τεράστιες ζημιές στη φυτική παραγωγή. Μεγάλες εκτάσεις με βαμβάκι, καλαμπόκι, αμπέλια και μποστανικά, υπέστησαν τεράστιες καταστροφές από την σφοδρή χαλαζόπτωση, όπου το μέγεθος παρομοιαζόταν ως καρυδιού.

Τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ πραγματοποιήσαν αυτοψία στις χαλαζόπληκτες εκτάσεις, διακρίνοντας την σημαντική ζημιά που υπέστησαν οι αγρότες.

Πλέον μετά την αναγγελία της δήλωσης, αναμένεται να ξεκινήσουν οι δηλώσεις προκειμένου στην περιοχή να σπεύσουν γεωπόνοι για τις αποτιμήσεις.

Ωστόσο οι αγρότες εκφράζουν την απόγνωση τους καθώς σε λαχανικά και μποστανοειδή η ζημιά είναι έντονη και βρήκε τα φυτά πάνω στην παραγωγή λίγο πριν τη συλλογή.