Στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών συμμετέχουν οι ΕΒΕ της Φαρκαδόνας

Η κινητοποίηση διοργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη στις 11 το πρωί έξω από την Εφορεία Τρικάλων ενόψει της έναρξης των πλειστηριασμών από το δημόσιο, για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία από τα 500 ευρώ την 1η Μάη

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους του επαγγελματοβιοτέχνες της Φαρκαδόνας για συμεμτοχή στην κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών απευθύνει η τοπική Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών.

Η κινητοποίηση διοργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη στις 11 το πρωί έξω από την Εφορεία Τρικάλων ενόψει της έναρξης των πλειστηριασμών από το δημόσιο, για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία από τα 500 ευρώ την 1η Μάη.

«Σα να μην έφταναν οι εκατοντάδες αντιλαϊκοί νόμοι, τα χιλιάδες μέτρα, που έχουν δημιουργήσει μια οικονομική ασφυξία σε όλους μας , τώρα με το νέο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη βουλή γενικεύονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοίακόμα και για χρέη 500 ευρώ προς το δημόσιο! 1,7 εκατομμύρια φορολογούμενοι, με χρέη στην εφορία πάνω από 500 ευρώ βρίσκονται στο στόχαστρο της ΑΑΔΕ που είναι έτοιμη να εισπράξει και το τελευταίο ευρώ κάθε αντιλαϊκού φόρου που επιβλήθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια. Τον ίδιο κίνδυνο αντιμετωπίζουν 503 χιλιάδες οφειλέτες του πρώην ΟΑΕΕ καθώς το ΚΕΑΟ έχει αναλάβει να μετατρέψει σε εφιάλτη τις δυσκολίες κάθε αυτοαπασχολούμενου να πληρώσει την ασφαλιστική του εισφορά. Ήδη οι κατασχέσεις λογαριασμών έχουν φθάσει το 1 εκατομμύριο και ετοιμάζονται για 130.000 κατασχέσεις ακινήτων έως 2021!!!

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ προχώρησε εκ των προτέρων στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς.  Αυτά έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με τους «θεσμούς», για να πάρει την 3ηαξιολόγηση. Ο δρόμος της «δίκαιης» ανάπτυξής που επαγγέλλεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι στρωμένος με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και νέα αντιλαϊκά μέτρα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση ΕΒΕ Φαρκαδόνας.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο της τοπικής Ένωσης συμπεριλαμβάνονται:

  • Καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός στην πρώτη κατοικία, την επαγγελματική στέγη, τα εργαλεία και τα μέσα εργασίας από δάνεια που βρίσκονται στο κόκκινο. Κατάργηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών για χρέη στον ΟΑΕΕ.
  • Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων για τα χρέη προς τις τράπεζες. Κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και κατά 50% για όσους έκλεισαν την επιχείρησή τους.
  • Επαναφορά του αφορολόγητου για τους αυτοαπασχολούμενους. Ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί. Φορολογία στο πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αύξηση της φορολογίας προοδευτικά στο 45% για το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός που να καλύπτει τις απαραίτητες λειτουργίες κάθε μικροεπιχείρησης.
  • Αποσύνδεση των ασφαλιστικών οφειλών από την πρόσβαση σε παροχές υγείας- πρόνοιας περίθαλψης. Δωρεάν πρόσβαση για όλους τους αυτοαπασχολούμενους και τις οικογένειές τους σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Επίδομα τοκετού και επίδομα μητρότητας (6μηνο). Αντίστοιχη μέριμνα για τους παιδικούς σταθμούς σε κάθε δήμο.
  • Αναπλήρωση των απωλειών στις συντάξεις και κατάργηση των νέων αυξήσεων στις εισφορές.

 Όρια συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους άντρες και στα 55 για τις γυναίκες. Σύνταξη με βάση τις καταβεβλημένες εισφορές, για όσους αυτοαπασχολούμενους έχουν συμπληρώσει συντάξιμη ηλικία, και δεν μπορούν να ρυθμίσουν τμήμα ή το σύνολο των οφειλών τους. Οριστική διαγραφή όσων οφειλών απομείνουν.

  • Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση των νόμων που απελευθερώνουν τα ωράρια λειτουργίας.