Στην Κάρτα Αγρότη στρέφονται για μια ακόμη χρονιά οι Φαρκαδόνιοι αγρότες

Η κάρτα αγρότη δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς, να χρηματοδοτήσουν άμεσα τις δαπάνες που συνδέονται με τις καλλιεργητικές και άλλες συναφείς ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της παραγωγικής περιόδου, όπως λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα, καύσιμα κλπ.

Η Κάρτα Αγρότη έρχεται να διευκολύνει για μια ακόμη χρονιά αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας. Να τους εξυπηρετήσει για την αγορά εφοδίων που απαιτούνται για την εργασία τους. Με την συγκεκριμένη Κάρτα, η οποία τέθηκε σε ισχύ τα προηγούμενα χρόνια οι αγρότες αποκτούν ρευστό, το οποίο καλούνται αν εξοφλήσουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η Κάρτα χρησιμοποιείται από την πλειονότητα των αγροτών της περιοχή μας, εξυπηρετώντας στα μέγιστα και απομακρύνοντας το άγχος της εξεύρεσης χρημάτων.

Με την Κάρτα του Αγρότη, ο παραγωγός μπορεί να προεισπράττει όλο το χρόνο έναντι των ενισχύσεων που δικαιούται, από το τραπεζικό ίδρυμα της προτίμησής του, με χαμηλό επιτόκιο, χρήματα που του είναι απαραίτητα για την αγορά εφοδίων και τη χρηματοδότηση εν γένει της δραστηριότητάς του. Η Κάρτα του Αγρότη τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που ορίζει και το πλαίσιο για τη λειτουργία της και πάνω σε αυτό θα μπορούν να κινούνται ανάλογα όλες οι εμπορικές τράπεζες για την έκδοση των δικών τους «καρτών του αγρότη».
Η κάρτα αγρότη δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς, να χρηματοδοτήσουν άμεσα τις δαπάνες που συνδέονται με τις καλλιεργητικές και άλλες συναφείς ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της παραγωγικής περιόδου, όπως λιπάσματα, ζωοτροφές, φάρμακα, καύσιμα κλπ. Επίσης, μέσω της κάρτας αγρότη οι παραγωγοί μπορούν να αποπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στον ΕΛΓΑ, ΕΦΚΑ, τη δαπάνη για την αγορά εργοσήμων, την πληρωμή αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος, τελών άρδευσης κ.α. Πρόκειται για ένα σύγχρονο τραπεζικό προϊόν, με πιστοδοτικό όριο συνδεδεμένο με την ετήσια επιδότηση, που λαμβάνουν οι παραγωγοί. Στην ουσία, η κάρτα αγρότη προεξοφλεί μέρος των ετήσιων αγροτικών επιδοτήσεων, που δικαιούται ο κάθε παραγωγός, προσφέροντάς του άμεσα την αναγκαία ρευστότητα, τη στιγμή που την χρειάζεται, για τις ανάγκες της παραγωγής του. Η κάρτα αγρότη εξοφλείται αυτόματα με την καταβολή των επιδοτήσεων και το όριό της επαναπροσδιορίζεται στην επόμενη καλλιεργητική περίοδο. Όμως, εφόσον ο κάτοχος το επιθυμεί, μπορεί, εντός της περιόδου χρήσης, να πραγματοποιεί ελεύθερα καταβολές ποσών, μειώνοντας το υπόλοιπο της κάρτας του και αποκτώντας τη δυνατότητα να επαναχρησιμοποιήσει τα σχετικά ποσά. Δικαιούχοι της «Κάρτας Αγρότη» είναι όλοι οι αγρότες ηλικίας έως 70 ετών, που είναι δικαιούχοι αγροτικών επιδοτήσεων και μπορούν να την αποκτήσουν χωρίς έξοδα έκδοσης, χωρίς ετήσια συνδρομή και χωρίς πρόσθετες διασφαλίσεις, όπως υποθήκες, προσημειώσεις κτλ.