Στη Βουλή μέσω ερώτησης της Ελληνικής Λύσης το ρεπορτάζ της «Krini Live» για την απένταξη νέων αγροτών μας από σχετικό πρόγραμμα

Ένα ακόμη ρεπορτάζ της «Krini Live» που δημοσιεύτηκε προ ημερών έφτασε στην Βουλή των Ελλήνων μέσω ερώτησης που κατέθεσε το κόμμα της «Ελληνικής Λύσης» το οποίο αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι είναι δίπλα στον πολίτη και αγωνίζεται για τα προβλήματά του.

Συγκεκριμένα η ερώτηση που κατέθεσε ο πρόεδρος του κόμματος και βουλευτής Λάρισας, Κυριάκος Βελόπουλος, σχετιζόταν με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους απένταξη νέων  από τη Φαρκαδόνα και γενικότερα από τη Δυτική Θεσσαλία, από το πρόγραμμα νέων αγροτών.

Όπως είχε αναφέρει και μέσω του ρεπορτάζ η «Krini Live» νέοι αγρότες περιοχής Φαρκαδόνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής Περιφερείας Τρικάλων, ενώ αιτήθηκαν ένταξή τους σε πρόγραμμα νέων αγροτών, σχετικό με καλλιέργειες κηπευτικών χαμηλής κάλυψης και συγκεκριμένα μποστανοειδή, καρπούζια και πεπόνια, βρέθηκαν εκτός επιδότησης απορρέουσας εκ του εν λόγω προγράμματος. Οι παραγωγοί, αν και καλλιέργησαν κανονικά διαθέτοντας τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, όπως τιμολόγια σπόρων, πλαστικών κάλυψης, κατέχοντας και κάποιοι πορίσματα ΕΛΓΑ ότι έπαθαν και ζημιά, το Υπουργείο τους έστειλε αποτελέσματα ελέγχου από δορυφόρο ότι δεν καλλιέργησαν. Συνέπεια της κατάληξης της αναφερόμενης διαδικασίας ήταν η απόρριψη των αιτήσεων και η απένταξη των νέων αγροτών των αναφερομένων περιοχών από το πρόγραμμα κηπευτικών χαμηλής κάλυψης, κατά τα λεχθέντα των ιδίων, αναίτια και χωρίς να τους επιδοθούν τα πειστήρια ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις.

Ο κ. Βελόπουλος μέσω της ερώτησης ζήτησε να ενημερωθεί τι προτίθεται να πράξει το Υπουργείο, όπως κι αν διερευνήσει το εν λόγω ζήτημα και σε περίπτωση που πράγματι κάποιοι νέοι αγρότες των αναφερομένων περιοχών δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα κηπευτικών χαμηλής κάλυψης να τους παραχωρήσει τα αποδεικτικά στοιχεία απένταξής τους;