Στη μάχη της οικονομικής εξόρμησης μέλη και φίλοι του ΚΚΕ

Αύριο κατά την έναρξη της διαδικασίας οι δυο Οργανώσεις καλούν τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς, τους φίλους και όσους συμπορεύονται μαζί τους να συμβάλουν στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης

Στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης για του μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στοχεύει οι Τομεακές Επιτροπές Τρικάλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ.

Αύριο κατά την έναρξη της διαδικασίας οι δυο Οργανώσεις καλούν τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους οπαδούς, τους φίλους και όσους συμπορεύονται μαζί τους να συμβάλουν στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης.

Να δώσουμε με δύναμη, αποφασιστικότητα, πίστη στα ιδανικά μας και αυταπάρνηση αυτήν τη μάχη για την υπερκάλυψη των στόχων τους.

Με δεδομένες τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας της COVID-19 και της νέας βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης στη χώρα μας και διεθνώς, η φετινή Οικονομική Εξόρμηση παίρνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Απαιτεί μεγαλύτερη ένταση των προσπαθειών μας, βελτίωση της ικανότητάς τους να δουλεύουν και στις δύσκολες συνθήκες, να απευθύνονται πλατιά στους εργαζόμενους, παλεύοντας καθημερινά για το δίκιο του αγώνα μας.

Η οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ αποκτά ξεχωριστή σημασία σήμερα, που μπαίνει σε νέα φάση η συνολικότερη επίθεση στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, ενώ εντείνονται ο αντικομμουνισμός και η καταστολή.

Η επιτυχία της φετινής Οικονομικής Εξόρμησης, όπως εξηγούν οι Τομεακές Επιτροπές Τρικάλων της ΚΝΕ και του ΚΚΕ έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί γίνεται σε μια περίοδο που το Κόμμα δέχτηκε άλλη μια επίθεση, στα οικονομικά του.

Είναι γνωστό ότι το ΚΚΕ δέχεται τακτικά και διευκολύνει όλους τους ελέγχους που πραγματοποιούνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Η κυβέρνηση επέβαλε πρόστιμο, που αντιστοιχεί στο 4% της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης, με εφαρμογή του αντιδραστικού νόμου για τα οικονομικά των κομμάτων. Αυτός ο νόμος απαιτεί να δίνονται στις αρχές τα στοιχεία κάθε ενισχυτή, δηλαδή όνομα, επώνυμο, ΑΦΜ ή αριθμός δελτίου ταυτότητας, ακόμη και για ελάχιστα ποσά των δύο ή πέντε ευρώ!

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε αυτόν τον νόμο που ψηφίστηκε το 2014 από την κυβέρνηση των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επίσης στη συνέχεια δεν τον κατάργησε. Το ΚΚΕ, στηριγμένο στις ίδιες τις παραδόσεις, αξίες και την πείρα του λαού, αρνείται να δώσει στις αρχές τα ονόματα των μελών, οπαδών και φίλων του, που το ενισχύουν και μάλιστα αρκετοί από το υστέρημά τους. Αυτή η υπερήφανη και αταλάντευτη στάση του Κόμματός, που εκφράζει ηθικές αξίες και μαχητικότητα, επιβραβεύεται σήμερα από τους ανθρώπους του μόχθου.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σε τοπικό επίπεδο καλεί τους Τρικαλινούς, φίλους και οπαδούς να προμηθευτούν όλοι κουπόνια και να βοηθήσουν να φτάσουν σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε κάθε γειτονιά και στα χωριά, για να υπερκαλυφθούν οι στόχοι τους.

Με δύναμη, αισιοδοξία και στηριγμένοι στο λαό, δίνουν με σιγουριά τη μάχη.