Στη γενέτειρά του επί διημέρου ο Όσιος Δανιήλ ο Μετεωρίτης

Η Τίμια Κάρα του Φαρκαδόνιου Αγίου θα μεταφερθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων και θα τεθεί σε προσκύνηση

Την Τίμια Κάρα του Οσίου Δανιήλ του Μετεωρίτου και εκ Τσιοτίου καταγόμενου θα υποδεχτούν το απόγευμα του Σαββάτου οι Φαρκαδόνιοι. Όπως είθισται κάθε χρόνο, η Φαρκαδόνα θα υποδεχτεί το πρώτο Σαββατοκύριακο των νηστειών τον Άγιο της, να προσκυνήσει το τίμιο Λείψανο και να προσευχηθεί υπέρ υγείας.

Συγκκεριμένα η υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Οσίου Δανιήλ θα γίνει μπροστά από την Εθνική Τράπεζα, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομο, παρουσία κληρικών και πιστών της περιοχής.

Στο συγκεκριμένο σημείο θα αναπεμφθεί Δέηση και στην συνέχεια θα μεταφερθεί στο Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, όπου θα τελεστή Πανηγυρικός Εσπερινός Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, ο οποίος θα μεταφέρει το Ιερό Λείψανο από την Καλαμπάκα στην Φαρκαδόνα.

Την Κυριακή στις 07:30 το πρωί θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Τιμίας Κάρας.

Στις 5 του απογεύματος της ίδιας ημέρας θα τελεστεί ο πανηγυρικός εσπερινός ενώ στις 10 το βράδυ θα τελεστεί η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία των Τιμίων Δώρων.

Την Δευτέρα στις 08:30 το πρωί θα τελεστεί η Ιερά Παράκληση για να ακολουθήσει στις 9 το πρωί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου. Στις 10 το πρωί η Τίμια Κάρα θα αναχωρήσει για την Ιερά Μονή του Μεγάλου Μετεώρου όπου και φιλοξενείται όλο το χρόνο.

Ο Ιερός Ναός θα παραμένει ανοιχτός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.